• DOLAR 34.127
  • EURO 38.24
  • ALTIN 2917.299
  • ...
SON DAKİKA
El-Ezher: Siyonist terörün Gazze ve Lübnan saldırısını şiddetle kınıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

El-Ezher açıklamasında, "Kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere yüzlerce Lübnanlının şehit olmasına ve yaralanmasına, binlerce kişinin yerinden edilmesine yol açan siyonist terör saldırısını şiddetle kınıyoruz," ifadelerine yer verildi.

Bu olayların dünya ve Birleşmiş Milletler tarafından "eşi benzeri görülmemiş ve gerekçesiz bir sessizlikle" karşılandığını belirten El-Ezher, "Siyonist işgalci güçlerin Ortadoğu'yu bir savaş alanına çevirmek ve çatışmaları başka ülkelere ve bölgelere yaymak için gece gündüz çalıştığı ortada." değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamada, siyonist rejimin Lübnan'a saldırısının "Gazze'yi yıkıntı tepeciklerine ve kan nehirlerine çevirdikten, binlerce masum sivili katlettikten sonra gerçekleştiğini" dikkat çeken El-Ezher, "Dünya nerede? Bu kibirli terörist varlığı dizginlemek neden mümkün olmuyor? Dünya, Filistin ve Lübnan'daki kadın ve çocukların çığlıklarına neden yanıt vermedi? Bu terörist varlıkla paylaşılan stratejik çıkarlar mı var, yoksa dünya vicdanı öldü mü?" diye sordu.

El-Ezher, uluslararası toplumu acilen harekete geçmeye ve Gazze ile Lübnan'da masum sivillerin kanının dökülmesini durdurmaya çağırdı.

Pazartesi sabahından bu yana, işgal ordusu yaklaşık bir yıldır Hizbullah ile süren çatışmaların ardından Lübnan'a karşı "en şiddetli ve en geniş çaplı" saldırıyı başlattı. Lübnan Sağlık Bakanlığı'na göre saldırılar, aralarında 50 çocuk ve 94 kadının da bulunduğu yaklaşık 600 kişinin şehit olmasına ve 2 binden fazla kişinin yaralanmasına neden oldu.

Gazze'ye yönelik savaşın son bulmasını talep etmek amacıyla, 8 Ekim'den bu yana Lübnan ve Filistinli gruplar, özellikle "Hizbullah" işgal ordusuyla "mavi hat" üzerinden çatışıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir