• DOLAR 32.589
  • EURO 35.065
  • ALTIN 2458.037
  • ...
Hüda Par Yaygın Belde Teşkilatı Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Teşkilatlanma çalışmalarına hızla devam eden Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Yaygın Belde teşkilatını salavatlarla açtı.

Hüdapar genel başkan yardımcısı Said ŞAHİN ve beraberindeki heyet beldeye kalabalık bir konvoyla giriş yaptı. Tüm esnafı ve vatandaşı tek tek ziyaret eden Şahin beraberindeki toplulukla, belde teşkilatı önüne geldi.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış, teşkilat başkanı Aydın Turcan’ın katılımcılara teşekkür konuşmasıyla devam etti. Daha sonra bir konuşma yapan HÜDAPAR genel başkan yardımcısı Said Şahin halka; Cumhuriyet tarihi boyunca özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerinde yaşayan Müslümanların maruz kaldıkları zulümlere değindi.

Şahin, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan zulümlerden halkın çok sıkıntılar çektiğini, artık gereken huzur, ekonomik rahatlama, inanç özgürlüğü ve dil konusunda gerekli olan özgürlüklere kavuşmasının önündeki tüm engellemelerin ortadan kaldırılması gerektiğini, bununda bir lütuf olmadığı, yaratılıştan insana verilen bir hak olduğunu vurguladı.

Özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerinde Kürt halkı üzerindeki asimilasyon ve baskılara da değinen Şahin; tüm insanlar dillerini konuşmakta özgür olmalı. Çünkü diller Allah’ın ayetlerinden bir ayettir dedi.

Program katılımcılara yapılan ikram ve Hüdapar Muş İl başkanı Abdurrahman Aydın’ın Said Şahin’e ‘’Biz geçmişimizle varız’’ yazılı tabloyu takdim etmesiyle son buldu.

hakseda haber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir