• DOLAR 34.236
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2920.514
  • ...
"Şimdi Ensar Olma Vakti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Suriye'deki iç savaştan kaçarak Tarsus'a yerleşen ve burada yaşama tutunmaya çalışan Suriyeli mülteciler için Tarsus İlçe Müftülüğü tarafından "Şimdi Yardım Zamanı" sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.


Suriyeli mültecilerin yoğun şekilde yaşadığı Şahin Mahallesi'ni ziyaret eden Müftü Vekili Mikayil Tayşan, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Tarsus'a gelen ailelerin yürek burkan fakirlik ve içler acısı yaşam mücadelesini yerinde inceledi.


Ziyaret sonrasında bir açıklama yapan Müftü Vekili Mikayil Tayşan, Kaymakamlığımın bilgisi dahilinde başlatılan yardım kampanyasını Müftülük olarak çok önemsediklerini belirtti. Tarsusluların gösterdiği ilgiden memnun olduklarının altını çizen Tayşan, "Cuma hutbesinde gerekli duyuruyu yaptıktan sonra halkımız elinden geldiğince yardım yapmaya başladı. İnşallah toplanan bu yardımlarını çadır kente ulaştıracağız." dedi.


Milletimizin tarih boyunca mağdur olmuş insanların yardımına koştuğunu belirten Müftü Vekili Mikayil Tayşan, "Bizim insanımız daima Müslüman kardeşlerimize yardım etmek için elinden geleni fazlasıyla yapmıştır. İnşallah bu yardımlar yerine ulaşacak ve ihtiyaç sahiplerine teslim edilecek. Gönlümüz biran evvel Suriye'de akan kanın durmasını arzuluyor. İnşallah Suriyeli kardeşlerimiz de kendi vatanlarına dönüp mutlu ve mesut hayatlarına devam edecekler. Onlar şuanda bizim ülkemizin misafirleri ve misafirleri en güzel şekilde ağırlamak zorundayız. Zaten ağırlama konusunda da ülkemiz ve vatandaşlarımız gerekli ilgi ve alakayı göstermektedir. Zor günde zorda kalanın elinden tutmak erdemdir." dedi.


Tayşan, Şahin Mahallesi'ne yerleşen yüzlerce aileden bir kısmının barınabilecek bir ev bulamadıklarını ve şu an sahip oldukları çadırların yaşayabilmek için asla uygun olmadığını, yaklaşan kış mevsiminin bu durumu iyice zorlaştıracağını belirterek, duyarlı vatandaşlardan ev tedarik etme konusunda hassasiyet göstermelerini istedi.


Tayşan son olarak, "Özellikle gıda, çocuk bezi, çocuk maması, süt, battaniye ve kullanılabilir durumdaki giyim eşyası, halı, tencere vs. nakledilebilecek şekilde güzelce kolileyip Müftülüğümüze teslim edilebileceği gibi Müftülüğümüze bağlı tüm Cami ve Kuran Kurslarımıza teslim edilebilirler." dedi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir