• DOLAR 34.132
  • EURO 38.177
  • ALTIN 2915.89
  • ...
Askeri yanıt veririz demişti! Yasak kalkıyor mu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, BM merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ABD Başkanı Joe Biden'ın bu hafta içinde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile Amerikan silahlarıyla Rusya'nın derinliklerine saldırı yasağının kaldırılması olasılığı konusunu görüşmeyi planladığını söyledi.

Kirby, “Başkan, ABD'nin sağladığı uzun menzilli saldırı silahlarının Rusya'daki hedeflere karşı kullanılmaması gerektiği yönünde tutum sergiliyor. Bu konudaki politikasını değiştirmedi. Tutumu aynı. Ukrayna’ya verdiğimiz talimatlar bu yönde. Bu politikanın gözden geçirilmesi taleplerini anlıyoruz. Başkan bu hafta Zelenskiy ile görüşmeyi sabırsızlıkla bekliyor. Bu konunun gündeme geleceğinden eminim, ancak Başkan, Amerikan silahlarının, uzun menzilli silahların, Rusya'daki hedeflere karşı kullanılmasının yasak olduğu yönündeki fikrini değiştirmedi” dedi.

Biden’ın Zelenskiy ile görüşeceği gün Ukrayna'ya askeri destek sağlanmasına yönelik yeni adımları duyurmayı planladığını belirten Kirby, “Biden, Ukrayna'ya yardım akışının devam etmesini sağlamaya kararlı” diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Ukrayna'nın Rus topraklarına Batılı füzelerle saldırmasına izin verilmesi durumunda askeri anlamda yanıt vereceklerini söylemişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir