• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
İdil'de ev baskınları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - İdil ilçesinde MOBESE kameralarına uzun namlulu silahlarla ateş edenlere yönelik baskınlar düzenlendi. Baskınlarda 3 kişi gözaltına alınırken, evlerde yapılan aramalarda ise uzun namlulu silahlar ele geçirildi.


Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, İdil ilçesinde 4 ayrı ikamette yapılan aramalar neticesinde 3 şahısın yakalandığını, şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalar ise bir adet AK-47 kaleşnikof marka uzun namlulu tüfek ve bu tüfeğe ait 2 adet şarjör ve 15 adet mermi, bir adet yivsiz av tüfeği ile 56 adet 70 mm çapında saçma fişeği, bir adet el telsizi ve yine bu telsize ait batarya, 40 adet 12 cal fişek, bol miktarda örgütsel yayın ve doküman ele geçirildiği kaydedildi.


Açıklamanın devamında, "Yakalanan şahıslar hakkında hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte 22.11.2013 günü adli mercilere çıkarılmış, 2 şahıs tutuklanmış, 1 şahıs ise serbest bırakılmıştır. Ayrıca 22.11.2013 günü saat:02.00 sıralarında İlimiz Cizre İlçesi Nur Mahallesi Yarma Sokak ve Özkan Caddesinde bulunan metruk bir binada yapılan kontrollerde, çözüm sürecini sabote etmek isteyen gruplar tarafından şiddet içerikli sokak eylemlerinde kullanılan el yapımı bomba hazırlamada kullanılan bol miktarda maytap, çivi ve teneke kutu, 2 adet el kamerası ve şarj cihazları, (2) Adet sarı-siyah renkli el telsizi,(1) Adet gaz maskesi Çok sayıda örgütsel pankart, poster, flama ve eylemlerde giyilen kıyafetler ele geçirilmiştir." denildi. (Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir