• DOLAR 34.128
  • EURO 38.13
  • ALTIN 2911.623
  • ...
Borrell: "Neredeyse tam bir savaşın içindeyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Gazze'de yaşananların yanı sıra Lübnan'da artan gerilimin "son derece tehlikeli ve endişe verici olduğunu" kaydederek, "Neredeyse tam teşekküllü bir savaşın içindeyiz." dedi.

Borrell, ABD'nin New York kentinde düzenlenen 79. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu marjında AB dışişleri bakanlarıyla yaptığı gayri resmi toplantının ardından basına açıklamalarda bulundu. Toplantı başlıkları arasında işgal güçleri ile Hizbullah arasında Lübnan sınırında ve başkent Beyrut'ta şiddetlenerek devam eden çatışmalar ve Gazze ile Batı Şeria'daki durumun yer aldığını belirten Borrell, "Gazze'deki durumu anlatacak kelime kalmadı. Felaket devam ediyor. Lübnan'daki gerilimin tırmanması ise son derece tehlikeli ve endişe verici." dedi.

Borrell, Lübnan'da 18 Eylül'de çok sayıda telsizin patlatılmasının "halk arasında terör yarattığını" söyleyerek, "Neredeyse tam teşekküllü bir savaşın içinde olduğumuzu söyleyebilirim. Daha fazla askeri saldırı, daha fazla hasar, daha fazla yan hasar ve daha fazla kurban görüyoruz." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir