• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Konya'nın sosyal doku haritası hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Konya Büyükşehir Belediyesi topyekûn kalkınma için Konya'nın il idari sınırlarının tamamını kapsayan projeleri hızla ilerliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye'de ilk defa büyük ölçekte kentsel ihtiyaçların Sosyal Doku Haritası uygulaması ile yönlendirilmesinin sağlanacağını belirterek, bu kapsamda Konya merkez dışında vatandaşların görevlilerce ziyaret edilerek anket yapıldığını dile getirdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile bütün köylerin ve beldelerin artık Konya merkezin mahallesi haline geldiğine dikkat çekerek, Konya merkezde ne varsa Konya'nın beldelerinde, köylerinde de olmasının sağlanacağını vurguladı.

Yapılan hizmetlerin Konya'nın tüm ilçe, belde ve köylerine yansımasına yönelik 3 önemli proje başlattıklarını hatırlatan Akyürek, bu kapsamda Konya'nın tamamında Sosyal Doku Haritasının Coğrafi Bilgi Sistemi ile Kurulumu planlarının ve Konya genelinin temin edilmesi işlerinin devam ettiğini kaydetti.

Büyük ölçekli sosyal doku haritası Türkiye'de ilk olacak
Sosyal Doku Haritasının Coğrafi Bilgi Sistemi ile Kurulumu projesine ilişkin saha çalışmalarının devam ettiğini, Konyalıların bu sürece etkin katılımının büyük önem taşıdığını vurgulayan Akyürek, "Proje kapsamında görevli personellerimiz, Kent Gönüllüleri Anketi'ni hemşerilerimizi ziyaret ederek yapıyor. Binaların ve cadde-sokakların fotoğraflanması, gerçek ve güncel adres yapısının oluşturulması işi hızla devam ediyor. Projenin sonraki etaplarında elde edilen verilerden sosyal doku analizlerine başlanarak Türkiye'de ilk defa büyük ölçekte kentsel ihtiyaçların Sosyal Doku Haritası uygulaması ile yönlendirilmesi sağlanmış olacak" dedi.

Akyürek, Konyalıların Sosyal Doku Haritası anketi için kendilerini ziyaret eden görevlilere yardımcı olmalarını da istedi.


Konya genelinin hava fotoğraflarının temin edilmesine yönelik çalışmanın iklim koşulları dâhilinde sürdüğünü belirten Akyürek, merkez ilçe belediyelerine sunulan hizmet yelpazesinin, temin edilen harita altlıklarından hareketle diğer 28 ilçe belediyesine de sunulacağını dile getirdi.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konya genelinde sürdürülen 3 proje toplam 7 milyon 305 bin liraya mal olacak ve 2 yıl içinde tamamlanacak. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir