• DOLAR 34.13
  • EURO 38.111
  • ALTIN 2906.259
  • ...
MAZLUMDER: Suçla mücadele işkence ve kötü muameleyi normalleştirerek yürütülemez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Ümraniye'de 22 Eylül 2024 tarihinde saat 23.00 sıralarında çeşitli suçlardan 26 adet suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti (19) isimli şahıs, polis ekipleri tarafından gözaltına alındığı esnada bir polis memurunun silahını alarak polislere ve etrafa ateş açtı.

Polis memurlarının da karşılık vermesiyle çıkan çatışmada ağır yaralanan polis memuru Şeyda Yılmaz (27), kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından gözaltına alınan katil zanlısı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyetten adliyeye sevk edilirken katil zanlısına uygulanan muamelenin hukuk aykırı olduğunu belirten MAZLUMDER, konuya ilişkin yaptığı yazı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Suçla mücadele suç işlenerek yürütülemez! Hukuka her koşulda riayet edilmelidir! İstanbul Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan şüphelinin, karakoldan kaçmasının hemen ardından yeniden yakalanması sırasında yaşanan arbedede bir polis memurunun silahını ele geçirerek bir kadın polis memurunu öldürdüğü iddiasına dayanan elim olay basına yansımıştır. Bu vesileyle, olay esnasında vefat eden polis memurunun ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı dileriz. Çok sayıda suç kaydı bulunduğu ifade edilen 19 yaşındaki şüphelinin, vücudunun bir kısmı çıplak olacak şekilde, çöp poşeti giydirilmiş olarak ve üzerinde hayvan nakil aracı yazısı bulunan bir aracın bagajına atılmak suretiyle emniyetten çıkarılması apaçık bir suçtur. İşkence ve kötü muamele yasağının ihlali niteliği de taşıyan bu suçun görüntülerinin mesaj kaygısı ile topluma sunulması vahimdir. Suçla mücadele suç işlenerek, işkence ve kötü muameleyi normalleştirerek yürütülemez. Ceza ve infaz dengesini bozanların, örtülü aflarla adli suçlar yönünden infazsız ceza sistemi inşa edenlerin bu görüntüler üzerinden sorumluluklarını üzerlerinden atmalarına müsaade edilmemelidir. MAZLUMDER olarak; Devleti, kurumları ve memurları kanunlarda gösterilen ahitlerine sadakate davet eder, bu suça karışan ve göz yuman kamu personeli hakkında soruşturma yürütülmesi gerektiğini hatırlatırız." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir