• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
"Yasa taslakları tartışılarak şekillenmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Yasaların, henüz taslak halindeyken taraflarca tartışılarak şekillendirilmesi gerektiğini söyleyen Bursa Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, "Bu taslakları, kimsenin itiraz etmediği hale getirmek lazım. Öbür türlü, ben yaptım oldu mantığıyla bir gecede yasaların çıkması, eksik kalabiliyor." dedi.

 

Gelir İdaresi Başkanlığı Bursa Vergi Denetim Kurulu Grup Başkanı Aptulhamit Atlı ile Grup Başkan Yardımcıları Sinan Baygın ve İlhan Asmaz, BSMMMO'yu ziyaret etti. BSMMMO'nun BAOB Yerleşkesi'ndeki hizmet binasında gerçekleşen ziyarette Oda Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu. Makamına gerçekleşen ziyaretten memnun kaldığını söyleyen BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, meslek odaları ile iradenin işbirliğinde, ortak çalışmalar yürütmesinin önemli olduğunu kaydetti. Çoğu zaman yasaların tarafların ve uygulayıcıların haberi olmadan ansızın çıkarıldığını savunan BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, "Yasalar, henüz taslak halinde iken taraflarca tartışılarak şekillendirilmelidir. Bu taslakları, kimsenin itiraz etmediği hale getirmek lazım. Öbür türlü, ben yaptım oldu mantığıyla bir gecede yasaların çıkması, eksik kalabiliyor. Bir uygulama, bir yasa çıkıyor, işverenle ilgili olmasına rağmen çıkan yasadan işverenin bilgisi olmuyor. Sonra, meslek mensupları olarak biz işverene anlatmaya çalışıyoruz. İşverenlerin de işin içinde olması, olaya müdahil olmaları lazım." şeklinde konuştu.

 

'Sorunlar diyalogla çözülür'
Yönetime geldikleri günden itibaren, gerek vergi dairesi ile gerek sosyal güvenlik kurumu ile iyi ilişkiler kurmak istediklerini ve bu yönde çalışmalara imza attıklarını vurgulayan BSMMMO Başkanı Sönmez, "Taraflar olarak karşılıklı empati yapılması çok önemli. Birbirimizi anladığımız zaman, sorunlarımız daha çabuk çözüme kavuşacaktır" diye konuştu.

 

Sönmez'in ardından söz alan Gelir İdaresi Başkanlığı Bursa Vergi Denetim Kurulu Grup Başkanı Aptulhamit Atlı ise, işbirliğine kendilerinin de önem verdiklerini belirterek, gerek eğitime yönelik, gerekse uygulamaya yönelik işbirliğinde gerçekleşecek her türlü çalışmaya açık olduklarını söyledi. Atlı, kurum personeli ve meslek mensupları arasında iletişim konusunda yaşanan sorunların ise diyalog yoluyla kolaylıkla çözüme kavuşturulabileceğini dile getirdi. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir