• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Suriye'den Türkiye'ye 130 araçla girmeye çalışanlara müdahale
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Genelkurmay başkanlığının İnternet sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye hududu, 2'nci Hudut Alay Komutanlığı (Narlıca/Hatay) Şht.Çvş.M.Özeker Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, kaçakçılık yapmak maksadıyla Suriye tarafından hudut hattına yaklaşan kaçakçı şahıslar ile Türkiye tarafındaki kaçakçı şahısların boş 120-130 kadar araçlarıyla kalabalık gruplar halinde hududun farklı noktalarında toplandıkları tespit edildiğini belirtti.

Kaçakçılara hudut hattına yaklaşılmaması konusunda Türkçe ve Arapça ikazlarda bulunulduğu ifade edilen açıklamada; "İkaza uymayarak kaçakçılık girişiminde bulunan şahısların araçlarının lastiklerine doğru ateş edilerek müdahale edilmiştir. Kaçakçıların hududu geçme teşebbüsleri esnasında, Suriye tarafında içerisinde benzin bulunduğu değerlendirilen yaklaşık 200 adet bidon yüklü bir pikap ve 250 adet bidon yüklü bir adet kamyonet alev alarak yanmıştır." denilerek sınırı geçme teşebbüsünün engellendiğini duyurdu.

"Açılan ateş sonucu biri Suriyeli iki kişi yaralandı"
Öte yandan, Türkiye-Suriye hududu, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı (Kilis/Gaziantep) Şehit Mehmet Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, sınır hattından beraberinde Suriyeli sığınmacıları geçirdiği şüphelenilen beş motosiklet sürücüsünün 'dur' ikazına uymaması nedeniyle havaya ateş açıldığı ve bir Suriyelinin yaralandığı bildirildi.

Yaralanan H.A.M. ve Suriyeli H.Ş. isimli şahısların Kilis Devlet Hastanesine sevk edildiği kaydedildi. (Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir