• DOLAR 34.124
  • EURO 38.12
  • ALTIN 2893.177
  • ...
Ankara'daki STK’lar “Filistin’e Destek Yürüyüşü” gündemiyle toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özel bir okulun konferans salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Safa Vakfı Genel Başkanı Mehmet Kalkan, Ankara Filistin Dayanışma Platformu üyelerinin bir yıldır Filistin ve Gazze için sahada olduğunu söyledi.

Ankara’daki STK’lar için 6 Ekim’deki yürüyüşün iftihar vesile olması gerektiğini vurgulayan Kalkan, “Kardeşlerimizin tertip edeceği bu mitinge canı gönülden destek vermemiz gerekiyor.” dedi.

Ankara Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Kır, işgalci israilin hunharca saldırılarında binlerce kadın, çocuk masum sivil şehit edilmesine rağmen İslam dünyasını sessiz kaldığını belirtti.

Gazze’de bir yıldır katliam olmasına rağmen kimsenin ses çıkarmadığını ifade eden Kır, Müslümanların göbeğini kendi kesmesi gerektiğini vurgulayarak, 6 Ekim’deki eyleme destek çağrısında bulundu.

Filistin Diplomasi Merkezi Başkanı Zahir Elbek de Gazze’de yaşananlara dikkat çekerek katliamın bir yıldır aralıksız sürdüğünü anlattı.

Elbek, Filistinlilerin “Müslümanlar hala bizden bahsediyorlar mı? dediğini aktararak, Filistin ve Gazze’yi sürekli gündem etmenin, eylem yapmanın çok önemli olduğunun altını çizdi.

Hedef 1 milyon kişiyle yürümek

Ankara Filistin Dayanışma Platformu üyesi Metin Mahitapoğlu ise 6 Ekim’de Kurtuluş Parkından Anadolu Meydanına yapılacak yürüyüşle ilgili bilgi verdi.

Gazze’deki direniş devam ettiği sürece mücadele edeceklerini ve Gazze’nin yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Mahitapoğlu, Ankara Filistin Dayanışma Platformu bir yıllık faaliyetini anlattı.

Aynı zaman diliminde 40 ilde aynı içerik ve sloganla eylem yapılacağını duyuran Mahitapoğlu, Ankara’daki hedefin 1 milyon kişiyle yürümek olduğunu kaydetti.

Daha sonra Ankara Filistin Dayanışma Platformu üyeleri Harun Özçelik, Mustafa Haşim Polat ve Ahmet Salih Güllü, yürüyüşe ilişkin birer sunum yaptı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir