• DOLAR 34.236
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2920.514
  • ...
Alimler Cemiyeti 6`ıncı istişare toplantısını gerçekleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Alimler Cemiyeti binasında gerçekleştirilen toplantıya Türkiye genelinde çok sayıda alim katıldı. Toplantıda Allah`ın kitabını, dinini yaymak ve yetiştirilen öğrencilere İslam`ın esaslarının öğretilmesi gerektiği belirtildi.

Toplantının amacının insanlara Allah`ın kitabını, dinini ve yetiştirilen öğrencilere İslam`ın tebliğini öğretmek olduğunu söyleyen Alimler Cemiyeti Başkanı Mola Enver Kılıçarslan, Allah`ın emirleri dışında hiçbir emir olmadığını, bir kötülük görüldüğü zaman el ile düzeltilmesi gerektiğini ve İnsanlara Allah ve Resulünü anlatması gerektiğine dikkat çekti.

Toplumun imanını kurtarmak, toplumun huzurunu ve rahatını sağlayacak kesimin ilim ehli kimseler olacağına dikkat çeken Kılıçarslan, Kıyamete kadar hak ve batıl mücadelesinin devam edeceğini belirterek, bu toplumdaki âlimlerin, müderrislerin ve kendilerinin gayesinin bu halka hizmet etmek ve Hakkın rızasını anlatmak olduğuna vurgu yaptı.

Kılıçarslan konuşmasının devamında, "Özelde ilim ehli olanlar genelde ise tüm insanlığın amacı bu imtihan dünyasını zaferle kazanabilecek işlerle meşgul olmalarıdır. Bunlarda Allah`ın ve Resulünün izinden gitmekle kazanılır. İslam düşmanlarının izinden gidenler zafere nail olamazlar" ifadelerini kullandı.

Toplantıda diğer âlimler konu ile ilgili düşüncelerini ifade ettikten sonra, Alimler Cemiyeti Başkanı Kılıçarslan`ın okuduğu dua ile toplantı son buldu. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir