• DOLAR 34.141
  • EURO 37.979
  • ALTIN 2886.4
  • ...
Hamas'tan Lübnan açıklaması: Kardeşlerimiz Hizbullah ve...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-    Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, siyonist İsrail'in Lübnan'da gerçekleştirdiği terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Hamas'tan yapılan açıklamada şöyle denildi;

Siyonist terör örgütünün Lübnan'a ve kardeş Lübnan halkına yönelik saldırıları sabah saatlerinden bu yana devam ediyor. Yüzlerce sivil şehit oldu ve yaralandı.

Bizler, İslami Direniş Hareketi (Hamas) olarak bu geniş çaplı ve vahşi saldırının bir savaş suçu olduğunu, bunun Siyonist düşmanın Nazi doğasını ve Netanyahu'nun başarısız politikaları ve Gazze Şeridi'ndeki soykırımı durdurmayı reddetmesi nedeniyle kendisini içinde bulduğu zor durumu yansıttığını vurguluyoruz.

Kardeşlerimiz Hizbullah ve kardeş Lübnan halkıyla bu vahşi saldırıya karşı dayanışmamızı ve desteğimizi bir kez daha teyit ediyoruz.

Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni, Siyonist oluşumun yöneticilerinin savaş suçlusu olarak yargılanması ve tutuklanması için gerekli tedbirleri almaya çağırıyoruz.

Siyonist işgal ve onun Nazi hükümeti tarafından Filistin ve Lübnan'da işlenen devam eden katliamlardan ABD yönetimini tamamen sorumlu tutuyoruz. Bu saldırı, Amerikan'ın tam desteği ve koruması olmadan gerçekleşmezdi.

Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nı, Lübnan ve Filistin halklarına yönelik Siyonist saldırganlığı durdurmak için acilen harekete geçmeye ve işgalci Siyonist yapıya karşı özellikle uluslararası alanda boykot ve tecrit uygulayarak, onu terörist bir yapı olarak yaftalayarak kararlı kararlar almaya çağırıyoruz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir