• DOLAR 34.292
  • EURO 37.529
  • ALTIN 2921.975
  • ...
Bu okulda minikler mağdur, veliler isyanda!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kayapınar ilçesinde bulunan Nazime Tatlıcı İlkokulu önünde toplanan öğrenci velileri, okul yönetimine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve İlçe Kaymakamlığına sert tepki gösterdiler. Okullarının depreme dayanıklılık açısından güçlendirilmesi gerektiğini bu nedenle okulun boşaltılması gerektiğini belirten veliler, çocuklarının sınıflarında 80-90 öğrenci olan okullara gönderilmek istendiğini belirttiler. Söz konusu okulların evlerine çok uzak olduğunu dile getiren veliler, çocukları için servis de tahsis edilmediğini belirttiler.

Çocuklarının başka okullar yerine aynı okulda bulunan ana okul binasında öğrenim görmelerini isteyen veliler, "Çocuklarımızın düzeni bozulmasın gerekirse müdür odası sınıf yapılsın!" dediler.

Nazime Tatlıcı İlkokulu idaresine tepki gösteren veliler sorunlarını ilettikleri müdürün kendileri ile adeta dalga geçtiğini ve kendilerini dinlemediğini iddia ettiler. Okul idaresinin sorumsuz olduğunu öne süren bazı veliler, sözkonusu okulun lavabolarının pislik içinde olduğunu ve çocukların bu nedenle hasta olduğu iddiasında bulundular.

"Bu okulda hasta olmayan öğrenci kalmadı"

Bir sınıfta doksan öğrenci olduğunu ve okulda öğretmenlerin ders veremediğini söyleyen öğrenci velisi Esma Kısak, " Biz çocuklarımıza evde ders veriyoruz. Okulun temizliği yok lavabolar berbat, çocuklar mikroptan hasta olmuşlar. Hasta olmayan bir çocuk yok bu okulda hepsi hasta olmuş. Tüm aidatları vermemize rağmen bu okul pislikten geçilmiyor. Kişi başı 20 TL bazılarında ise daha fazla para alıyorlar fakat kimse temizlik yapmıyor. Öğrenciler başka okula gitmesin eğer öğrencilerimiz uzak okullara gönderilirse bizde okulun bahçesinde ders veririz." şeklinde konuştu.

"Milli Eğitim Müdürü her şeyi ağır yapıyor"
Nazime Tatlıcı İlköğretim Okuluna yüzde 29 çürük raporu verilmesine rağmen okul yönetiminin okul için hiç bir şey yapmadığını ifade eden Uğur Soysal, " Milli Eğitimin müdürü her şeyi ağır yapıyor. Bu okulunda 3 aylık güçlendirme çalışması olduğunu söylüyorlar ama biz 3 ayda bitmeyeceğini biliyoruz. Bu 3 aylık süre içinde de çocuklarımızı başka okullara gönderecekler. 40 kişilik sınıflar olmuş 80 kişi ve öğrencileri değişik okullara göndermeye çalışılıyor. Ama o okullar uzak olduğundan dolayı aileler gönderemiyorlar" dedi.

"Gerekirse okulun bahçesinde çadır kurup bekleriz"
Çocukların mağdur olmaması için gerekirse müdür odalarının boşaltılması gerektiğini belirten Soysal, "Çocukları başka okullara göndermesinler. Çocukların psikolojileri bozulmadan düzgün bir şekilde bu işi yapsınlar. 40 kişilik sınıfları doksan kişiye çıkaramazsın bu haksızlıktır biz bunu kabul etmiyoruz. Gerekirse çadır kuracağız burada ve okulun bahçesinde bekleyip çocuklarımızı dağıtmayacağız." diye konuştu.
Çocuklarla beraber Milli Eğitime gittiklerini ifade eden Soysal, "Milli Eğitim Müdürü bize Çocukları kullanmayın burada diyor. Biz çocuklarımıza peçete sattırmıyoruz, araba camı sildirmiyoruz, onları sadece okula gönderiyoruz. Yetkililerden acil bir çözüm istiyoruz eğer öyle bir şey olursa artık çocuklarımızı okullara göndermeyeceğiz" diye tepki gösterdi.

"Bu sene müdürün gazabına uğradık"

Okul yönetimine tepki gösteren sınıf annesi Yasemin Demirel ise, " 3 yıldır bu sınıflarda eğitim yapıyoruz ama bu sene Müdürün gazabına uğradık. Benim çocuğum şuanda Türkiye sıralamasında 9. Sırada sınavlara denk geldik şu anda çocuklarımızın beyni allak bullak olmuş. 15 gündür okulun bahçesinde gecemiz gündüzümüz geçiyor. Bir anne ve baba olarak çocuklarımızın arkasında duruyoruz. Müdür bizimle dalga geçiyor. Kaymakam söz veriyor burada kalacaksınız dağılmayacaksınız diyor okula geliyoruz Müdür ise başka konuşuyor sanki kaymakamla dalga geçiyor. O söz benim için geçerli değil diyor. Eğer bir Müdür Kaymakamın lafını dinlemiyorsa yetkililer bu olaya bir el atsın bizi mağdur etmesinler" dedi.

Çocuklar haftalardır ders yapmıyor, sürekli ağlıyor

Sınıflarının Türkiye genelinde 85 puanla yarıştığını ve Diyarbakır`da dördünce sırada olduklarını söyleyen Demirel, "Çok yüksek seviyeli bir sınıfa sahibiz ama sınıfımızı dağıtıyorlar. Çocuklarımız haftalardır ders yapmıyor sürekli ağlıyorlar. Velilerde öğrencilerde mağdur oluyor. Eğer ki çocuklarımız eğitimlerinden engellenirse bizde gelip burada sınıf bahçesinde çadır kurarız ve oturup kendi çocuklarımıza eğitim veririz. Çocuğum Türkiye sıralamasında 9`uncu İl ve ilçede ise 4`üncü sırada ama şuan çocuğum evde ödev yapmıyor, benimle konuşmuyor, ben okula gitmem diyor" dedi.

"Her sırada 4 öğrenci oturuyor, kitap bırakacak yer yok!"
Okulun, duvarları çatladığından dolayı boşaltıldığını ifade eden öğrenci velisi Mehmet Erden, " Biz okulun boşatılmasına karşı değiliz ama bizim öğrencilerimizi Kayapınar Okuluna vermişler. Kayapınar Okulunda her bir sırada dört öğrenci oturuyor. Kitapları bırakacak yerleri yok" şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Kaymakamlığa defalarca gitmelerine rağmen kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini ifade eden Erden, " Kayapınar İlkokuluna gittim çocuğumu oraya naklettiler. Okulda dört öğrenci bir sırada oturuyor. Yetkililer bir an önce buna bir çare bulsunlar. Genç bir kız çok uzak mesafe kat etmek zorunda kalıyor. Buradan gönderilen öğrencilere ne servis verildi ne yakın bir okula gönderildi. Yetkililer bu sıkıntılara çare bulsunlar. Bir sınıfta 90 öğrenci bulunuyor ve dört öğrenci bir sırada bulunuyorsa bu nedir yani zülüm değil mi? Bu şekilde nasıl sınava hazırlansınlar" diye sitemde bulundu.

Son olarak çocuklarınızı okula gönderin diyen yetkililerin öncelikle okulun sorunlarına bir çare bulmaları gerektiğine dikkat çeken veliler, sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini istediler. (Ömer Yasin Ergin/Yakup Moğulgani - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir