• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Emeklilere sağlık semineri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Konya'nın Karatay ilçesinde emeklilere yönelik sağlık semineri düzenlendi. Seminerde söz alan Pratisyen Doktor Murat Aydın, kalp ve damar rahatsızlıkları, astım ve koah üzerine emeklileri bilgilendirdi.


Özellikle kış aylarında artan karbon monoksitin yaşlıları, kalp rahatsızlığı hastalarını ve astım belirtilerini arttırdığını belirten Aydın, sisli havalarda mümkün olduğunca dışarı çıkılmamasını, çıkılması gereken durumlarda ise maske kullanılması gerektiğini vurguladı.


Kalp krizinin görülme sıklığının gece saat 2 ile 6 arasında olduğunu kaydeden Aydın, bu saatler içinde göğüs sıkışması ve soğuk terleme gözlemlendiğinde vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna gidilmesi gerektiğini aktardı.


Doktorun verdiği ilacı düzenli şekilde kullanmanın önemine değinen Aydın, tedavi için daha önce kullanılan ilaçların doktor kontrolüne gidildiğinde hastanın yanında götürmesi gerektiğini ve bunun doğru tedavi için önemli olduğunu belirtti.


Seminer sonunda Karatay Belediyesi Sağlık Müdürlüğü tarafından emeklilerin tansiyon, şeker ve kolesterol ölçümleri yapıldı. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir