• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Dershanelerden ortak çözüm çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Adana Özel Dershaneler Platformu dershanelerin kapatılması konusunda bir açıklama yaptı.

 

Eğitim sisteminin onca sorunu varken işe dershanelerden başlanmasının manidar olduğu belirtilen açıklamada, "Bu kadar önemli bir meselenin bir oldu-bittiye getirilmesine karşıyız. Demokrasi ile yönetilen ülkelerde "Kapattım oldu" mantığı doğru bir düşünce değildir. Hükümetten farklı farklı açıklamaların gelmesi paydaşlar olarak hem bizleri hem de geleceğimiz olan öğrencileri ve velilerimizi tedirgin etmektedir." denildi.

 

"Eğitimde Türkiye gerçeğini ve sınava giren öğrenci sayılarını düşündüğümüz zaman eğitimde fırsat eşitliği sağlayan kurumların dershaneler olduğunu düşünüyoruz" diyen temsilciler, gazete kupürleri ve kulaktan duyma akademik niteliği olmayan bilgilere dershanelerin kurban edilmemesi gerektiğini belirtti.

 

Milli Eğitim Bakanlığını, özel dershane sektör temsilcileriyle soruna ortak çözüm bulmaya davet eden dershane temsilcileri, "Toplumsal uzlaşma olmadan yapılacak oldubitti düzenlemeler beraberinde ulusal ve evrensel bir dizi hukuksal uyuşmazlıklar getirecektir. Bu olası hukuksuzluğa karşı haklarımızı korumak zorunda kalmadan başta Sayın Başbakanımızın gerekeni yapacağına olan inancımızı korumak istiyoruz." dedi. (Yunus Emre - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir