• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
TESSEP Genel Başkanı Bildane Kurtaran: Kadın demek toplumun tamamı demektir!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜSEYİN GİZLİ

Ankara Tessep İl Temsilciliği tarafından düzenlenen, "Toplumun İhya ve İnşasında Kadının Rolü" adlı seminerde konuşan TESSEP Genel Başkanı Bildane Kurtaran, "İnsanlığın yarısı kadındır. Diğer yarısını yetiştiren de kadındır." açıklamasında bulunarak önemli mesajlar verdi.  

Kadının toplum içindeki tanımına ve konumuna değinen Kurtaran, "Kadın demek toplumun tamamı demektir. Kadın insanlığın merkezi, mihenk taşıdır. Kadın, insanlık medeniyetinin annesidir." açıklamasında bulunarak şu ifadelere yer verdi;

"Kadın, insanlık medeniyetinin annesidir. Tarih boyunca bu nedenle toplumu okuyabilen her fikir her hareket medeniyet daima kadını merkezine almış ve onu elde etmenin, yönetmenin yollarını aramışlardır. Kadının yeri ve önemi konusundaki bu doğru çıkış noktasının devamında maalesef ki aynı doğrulukta bir yol haritasıyla gidilmemiştir. Bazı medeniyetler, ideolojiler, kadın konusundaya ifrata veya tefrite kaçmışlardır. 

"Toplumda kadının yerini belirlemeden önce kadının kimliğini doğru tarif etmek icap eder"

Meseleyi bu cihetten değerlendirince karşımıza çıkan hakikat şudur, kadını konumlandırırken yapılan yanlışlıklar, kadının kendi dünyasında, aile hayatında toplumsal hayatta, bizatihi hayattaki yerinde, temelinde kadına yanlış tanımlandırmadan kaynaklanmaktadır. Yanlış tanımlandırılan kadın, geçmişte de bugün de insanlık ailesi içinde yanlış konumlandırılmıştır. O halde toplumda kadının yerini belirlemeden önce kadının kimliğini doğru tarif etmek icap eder.

"Kadın Allah’ın kuludur!"

Kadın, kuldur ve vahyin doğrultusunda kendini ve toplumu ihya ve inşa etmekle mükelleftir.  Bu duruş ve inanışla önce kadının ihya olacağına ve inşa olacağını, sonrada toplumun ihya ve inşa edeceğine inanıyoruz. Kadının tevhidi duruşu toplumun tevhidi duruşudur.

Kadının vahye teslimiyeti, toplumun vahye teslimiyetidir. Kadının Allah’a itaati, toplumun Allah’a itaatidir. Kadının selameti toplumun selametidir. 

"Kadınlar olarak aile ve toplum için ribatta olmalıyız."

Geçmişten günümüze İslam toplumunu değiştirmek ve dönüştürmek isteyenlerin kadınlar üzerinden ve tesettür düşmanlığı üzerinden oynadığı oyunlardan, dün Asrı saadette Beni Kaynuka Yahudileri de Müslüman bir kadına ve tesettüre saldırmışlardı bugünde benzer oyunlar oynanmakta. Kadınlar olarak aile ve toplum için ribatta olmalıyız.

Filistin ve Gazze' nin kadınları bu konuda çok büyük birer örnek. Duruşları ve mucadeleleriyle örnek oluyorlar."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir