• DOLAR 34.588
  • EURO 36.27
  • ALTIN 2994.024
  • ...

Özellikle son iki yılda telefon ve internet paketlerine neredeyse yüzde 500 zam yapıldığını belirten vatandaşlar, faturalarda yaşanan fahiş artışlara anlam veremediklerini söyledi.

2020 yılında başlayan salgınla beraber başta eğitim-öğretim ve birçok sektörün evlerde çalışmaya başlamasıyla internet kullanımının büyük oranda yaygınlaştığını söyleyen vatandaşlar, GSM firmalarının bunu fırsata çevirip faturaları fahiş oranda artırdığına dikkat çekti.

Türkiye'de faaliyet yürüten üç GSM firmasının neredeyse anlaşarak telefon ve internet paket ücretlerini yıl içinde defalarca artırdığının altını çizen vatandaşlar, bu firmaları kimsenin denetlemediği sorusunu akıllara getirdi.

Tek isteklerinin fahiş oranda artırılan internet ve telefon faturalarının önüne geçilmesi ve GSM firmalarının denetlenerek sorunlarının çözülmesi olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerden seslerini duymasını bekliyor.

"GSM operatörleri faturaları orantısız artırıyor"

Telefon ve internet faturalarında yaşanan fahiş artışlarını çözecek bir merci ve muhatap bulamadıklarını belirten Mehmet Şah Yüce, "GSM operatörlerine defalarca geçişlerimiz oluyor ve her ne kadar üç şirket bayilerine gidip yaşanan fahiş internet ve telefon faturalarını sorduğumuzda olumlu bir cevap alamıyoruz. Fiyatların fahiş oranda artmasına karşıyım. Çok değil 3-4 ay önce 140 lira civarlarında ödediğim internet paketim bu kısa sürede 450 liraya çıkarıldı. Hakeza telefon faturam da bu minvalde arttırıldı. Özellikle fahiş oranda artırılan fatura paketim, bir ya da iki hafta sonra neredeyse yarı fiyatına kampanyaya koyuyorlar ve bizi bu şekilde de mağdur ediyorlar." dedi.

"Bu zamları kimler belirliyor?"

Son iki yılda telefon ve internet paketlerine neredeyse yüzde 500 zam yapıldığını ifade eden Yüce, "Pandemiden önce ve sonra telefon ve internet fiyatlarında büyük bir artış oldu. 2 yıl içerinde maaşlara ortalama yüzde 200 civarlarında zam gelirken, GSM operatörleri faturalara yüzde 500 zam yaptılar. Bu zamları kimler belirliyor? Hangi mekanizma denetliyor? Denetleme mekanizmasının ne yaptığını kimse bilmiyor ve bir işe de yaradığını görmedik. Yetkililerden ricamız; denetleme mekanizması kimdeyse gerekeni yapmasını, bu şirketlerin bayilerini de denetlemesini istiyoruz. Bunun için devletten caydırıcı cezaların gelmesi ve mekanizmanın kontrol edilmesi lazım." ifadelerini kullandı.

"Vatandaş olarak bu fahiş artışlardan şikâyetçiyiz"

Salgın sürecinden sonra internet kullanımında aşırı bir artışın olduğunu vurgulayan Mehmet Zeki Bay, "Maalesef günümüz şartlarında gereken müdahaleler yapılmadığından internet fiyatları çok artmış. İki ay önce telefon faturam 89 lirayken şu anda 400 liraya yakın bir fiyat artışı yapıldı. Bir vatandaş olarak bu fahiş artışlardan şikâyetçiyiz. Bayilere gidip şikâyetimizi ilettiğimizde ise bize bu artışların ekonomiden kaynaklandığını söyleyip sorunumuza çözüm bulmuyorlar. Maalesef her evde neredeyse 2-3 telefon var ve öğrencilerimiz vardır. Devletin bir komisyon kurup bu fahiş artışları önleyerek bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz." diye konuştu. (İLKHA)