• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
AB Lübnan'daki artan gerilimden kaygı duyuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta sivil kayıplara neden olan saldırının ardından tırmanan gerilimden ve işgal güçleri ile Hizbullah arasında artan sınır ötesi şiddetten son derece endişe duyulduğunu bildirdi.

Borrell, yaptığı yazılı açıklamada, 20 Eylül'de Beyrut'un güneyine düzenlenen hava saldırısında katledilenlerden 3'ünün çocuk olduğunu hatırlattı.

Josep Borrell, "AB, Lübnan'da tırmanan gerilimden ve İsrail ile Hizbullah arasında artan sınır ötesi şiddetten son derece endişe duymaktadır." ifadesini kullandı.

İşgal kuvvetleri ve Lübnan'da saldırıların devam ettiğini aktaran Borrell, "Gazze'de olduğu gibi Mavi Hat'ta da ateşkesin sağlanması gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Borrell, saldırılardan en fazla etkilenenlerin siviller olduğuna dikkati çekerek, diplomatik arabuluculuk çabaları devreye sokularak bölgede tam kapsamlı savaşın önlenmesinin önemini vurguladı. Borrell, konunun AB'nin Birleşmiş Milletlerin (BM) 79. Genel Kurulundaki gündeminin üst sıralarında yer alacağını belirtti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir