• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Savaş şiddetleniyor! Katil Katz: Nasrallah Gazze'deki Hamas uğruna Lübnan'ı yaktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-     Katil rejim İsrail'in Dışişleri Bakanı Israel Katz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''Nasrallah Gazze'deki Hamas uğruna Lübnan'ı yaktı'' ifadelerini kullandı.

Katil İsrail'in hafta içinde çağrı cihazı ve telsiz telefonları patlatması, Hizbullah'ın üst düzey isimleri İbrahim Akil ile diğer komutanları Beyrut'ta şehit etmesiyle  yeni bir boyuta geçen savaşta, Pazar gününün ilk saatlerinden itibaren sabah gün ağarıncaya kadar aralıksız siren sesleri duyuldu.

İlk füze sağanağının adresi, Lübnan sınırına 50 kilometre uzaklıktaki Cezrel Vadisi'ydi. 8 Ekim tarihinden beri ilk kez hedef alınan Cezrel Vadisi'nde gece yarısı bir kez daha sirenler çaldı, bölgedeki yerleşimleri gösteren harita kırmızı oldu. Sabaha doğru bu kez Cezrel Vadisi bölgesindeki Nasıra'da siren sesleri duyuldu, katil İsrail ordusu Hizbullah'ın 04.48'deki saldırısında 15 füze ateşlendiğini duyurdu.

Hizbullah  sabah 06.24'te  stratejik liman şehri Hayfa'yı hedef alması oldu. Çalan sirenleri patlama sesleri izledi, Lübnan sınırına kuş uçuşu 30 kilometre mesafedeki Hayfa'nın kuzeyindeki Krayot dahil birçok yerde gökyüzüne dumanlar yükseldi.

İşgal ordusu yalnızca Hayfa çevresine sabaha kadar 85 roketin fırlatıldığını açıkladı, havada engellenen roketlerin Kiryat Bialik ile Moreshet gibi yerlerde etkilerinin görüldüğünü bildirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir