• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
İşgalciler bir ülkeye daha gözünü dikti: Saldırının tam zamanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Güvenlik uzmanı Yair Ansbacher , İsrail'in yıkımını önlemek için İran ile savaşın bu noktada bir zorunluluk olduğunu düşünüyor.

Ansbacher, "Tahran'ın orijinal planı İsrail'e aynı anda (tüm cephelerde) saldırmaktı ve bu bizi yok olma noktasına getirirdi. Fakat Yahya Sinvar aceleci davrandığında planları bozuldu. Plan tam olarak işe yarasaydı, İsrail hazırlıksız yakalanırdı ve ahtapotun tüm kolları boynunda olurdu, o zaman şah mat olurdu." dedi. 

Ansbacher  İran'ın son nükleer atılımını gerçekleştirmesinden önce ona saldırmak için doğru zamanın 'şimdi' olduğunu söylüyor; "İran, dünyanın dört bir yanındaki teröristlere nükleer şemsiye sağlayacak."

Ansbacher'a göre, Kasım seçimlerinde galip çıkma ihtimali olan 'düşmanca bir ABD yönetimi' ve İran'ın İsrail'i yok etme planını açığa çıkarması gibi etkenler de Tel Aviv'in şimdi bu dar fırsatı Tahran'a saldırmak için kullanması gerektiği anlamına geliyor.

  İsrail ordusundan emekli Tümgeneral İshak Brik ise şöyle konuştu: “İran ve vekillerinin İsrail'i çevreleyen 250 bin füzesi, roketi ve insansız hava aracı var. Bu, günlük olarak İsrail'in iç cephesine yaklaşık dört bin mühimmatın isabet edeceği anlamına geliyor. Bölgesel savaş İsrail'i mahvedebilir. İran; Rusya, Çin ve Kuzey Kore tarafından destekleniyor” dedi.

Brik İsrail'in yapması gerekenin, İran ve ortaklarına karşı bir 'caydırıcılık dengesi' oluşturacak Batılı ve 'ılımlı' Arap ülkeleriyle stratejik bir ittifak kurmak olduğunu söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir