• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Lübnan'da işgalin hava saldırısında şehit sayısı 31'e yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalin, Beyrut'un güney banliyölerine yönelik saldırıları sonucu şehit sayısı artarken kayıplar da göz önünde bulundurulduğunda arama kurtarma operasyonları sonucunda şehit sayısının daha da artabileceği belirtiliyor.

Lübnan geçici hükümetinin Sağlık Bakanı Firas El Abyad, işgalin başkenti Beyrut'un güney banliyösüne yönelik saldırısında şehit sayısının 3'ü çocuk, 7'si kadın olmak üzere 31'e yükseldiğini açıkladı.

Abyad, düzenlediği basın toplantısında şehitlerin yanı sıra 68 yaralının bulunduğunu, işgalin Lübnan'a yönelik saldırılarının savaş suçu olarak tanımlandığını vurguladı.

Lübnan Bayındırlık Bakanı Ali Hamiya ise kurtarma operasyonlarının devamı, molozların kaldırılması ve 20'den fazla kayıp kişinin varlığı dikkate alındığında bu rakamın daha da artmasının beklendiğini kaydetti.

Hamiya, işgal saldırısının gerçek bir katliam olduğunu ve "uluslararası hukukun, insani ve uluslararası toplumu yöneten yasaların bombardımanı" olduğunu belirterek, işgalin bölgeyi savaşa sürüklediğini sözlerine ekledi.

Lübnan'daki Hizbullah, aralarında üst düzey komutanlar İbrahim Muhammed Akil ve ile Ahmed Mahmud Vehbi'nin de bulunduğu 16 mensubunun aynı saldırıda şehit olduğu duyurmuştu.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, dünkü güney banliyölerdeki saldırılar ile çağrı cihazı ve telsizler üzerinden gerçekleştirilen patlamalarda toplam şehit sayısı 70'e ulaştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir