• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Erdoğan: Esad ile görüşmeye hazırız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ-     Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gitmeden önce yaptığı açıklamada Suriye ile normalleşmeye ilişkin konuştu.

Erdoğan, '' Bu gerginliğin sona ermesi, Suriye topraklarının tamamında huzur ve istikrarın sağlanması için Türkiye ve Suriye'nin birlikte atabileceği adımlar Şam yönetimini, muhaliflerin bir süredir Suriye'de çatışmasızlığın sağladığını görüyoruz. Bu durum kalıcı çözüm için etkin bir kapı aralamak adına elverişli bir ortam sağlıyor. Suriye dışında milyonlarca insan vatanlarına dönmek için bekliyor. Biz bu konuda çağrımızı yaptık ve Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için Beşar Esad ile görüşme irademizi de ortaya koyduk. Biz şimdi karşı taraftan cevap bekliyoruz. Biz buna hazırız. Halkı Müslüman iki ülke olarak artık bu birlikteliği, bu beraberliği bir an önce gerçekleştirelim istiyoruz. İki ülke ilişkilerinde yeni bir dönemde böylesi bir görüşme neticesinde inşallah başlar diye inanıyorum.''  ifadelerini kullandı. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin Suriye'den askerlerini çekmeyi görüşmeye hazır olduğunu" iddia etmiş, "ancak henüz belirli koşullar üzerinde anlaşmaya varılmadığını" belirtmişti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir