• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Ensarullah, Yemen'de çatışmanın taraflarına barış şartlarını sundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meşat, Ensarullah'ın başkent Sana'yı kontrol altına alsının 10. yıl dönümü ( 21 Eylül Devrimi), televizyonda konuştu.

Yemen'de çatışmanın diğer tarafı olan yönetime ve Suudi koalisyonuna barış şartlarını sunan Meşat, "Herkesin çıkarına olacak adil ve onurlu bir barışın sağlanmasına olan tam kararlılığımızı vurguluyoruz. Diğer tarafta saldırıyı yönetenlere, hedeflerine ulaşmanın imkânsız olduğunun kesinleşmesinin ardından bu anlamsız saldırıyı durdurma çağrısında bulunuyorum. Artık tek çözüm, samimi niyetlerle barışın sağlanması, kuşatmanın kaldırılması, Yemenlilerin maaşlarının ulusal kaynaklarından ödenmesi, Yemen havaalanlarının ve limanlarının tamamen açılması, tüm esirlerin serbest bırakılması, tazminatların ödenmesi, zararların telafi edilmesi ve yabancı güçlerin Yemen Cumhuriyeti'nden tamamen çekilmesidir." dedi.

Meşat, "Yanlış hesaplar yapmanın ve bazılarının ne barış ne de savaş durumunu sürdürme olasılıklarına oynamasının, Yemen halkına karşı düşmanca tutumların, kuşatmanın sıkılaştırılmasının, aç bırakılmasının, yoksullaştırılmasının ve maaşlarının ödenmesinin engellenmesinin tehlikesine karşı uyarıda bulunuyoruz. Halkımızın sabrı uzun sürmeyecek, meşru güçle haklarını almak zorunda kalacaktır ve biz Allah’ın yardımıyla bunu gerçekleştirmek için caydırıcı sebeplere sahibiz." diye konuştu.

Yemen, 2014'ten bu yana iç savaşın içinde. Ensarullah, 21 Eylül 2014'te ülkenin kuzeyindeki birkaç ilin kontrolünü ele geçirerek uluslararası alanda tanınan "Yemen hükümetini" başkent Sana'dan çıkardı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Yemen'deki yönetimi desteklemek için ertesi yıl Yemen iç savaşına müdahale etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir