• DOLAR 34.011
  • EURO 38.095
  • ALTIN 2827.08
  • ...
Mahmud Abbas'tan İspanya'ya ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

İki lider soru almadan, basına açıklama yaptı.

"Sizi Madrid'de kabul etmek bizim için bir onur." diyen Sanchez, "Özellikle kadın ve çocukların öldürüldüğü saldırılar karşısında daha fazla pasif kalmaya devam edemeyiz. Ölümle yaşayamayız, şiddeti normalleştiremeyiz. Buradan bir kez daha acil bir şekilde savaşın bitmesi çağrısı yapıyoruz." dedi.

"Ölümlerin ve yıkımların kabul edilemeyecek seviyede olduğunu, insani drama tolerans gösterilemeyeceğini" vurgulayan Sanchez, Gazze'de ateşkes sağlanmasına yönelik Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin 2735 nolu kararının uygulanması gerektiğinin altını çizdi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas da "Filistin Devleti'ni tanıyan İspanya'ya olan teşekkürlerimizi sunmak için buraya geldim. İspanya'nın bu kararı, 70 yıldan uzun bir süredir devam eden davamızın haklılığını ve adilliğini gösteriyor." dedi.

Abbas, "Filistinli tüm liderlerle Gazze'ye gideceğiz. İşgalin son bulması ve saldırıların durdurulması için Gazze'ye yapacağımız ziyarete uluslararası örgütlerin liderlerini, Avrupalı liderleri de davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir