• DOLAR 34.003
  • EURO 38.074
  • ALTIN 2830.527
  • ...
Yetimler Vakfı Tanzanya'da, Kur'an aşıklarına Kur'an-ı Kerim dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Öğrencilerinin çokluğu ve Kur'an-ı Kerim azlığı nedeniyle, hafızlık yapmak isteyen öğrencilerin eline 24 günde bir Kur'an-ı Kerim'in ulaştığı Afrika'nın bazı bölgelerinde öğrenciler, hafızlık eğitimi almakta zorlanıyor.

Müslüman Afrika halkı, misyoner çalışmalarına karşı medrese eğitimine büyük önem veriyor. Sömürü nedeniyle fakir kalan Tanzanyalılar yazılı Kur'an bulamadıkları için farklı eğitim sistemleri geliştiriyor. Genellikle çeşitli zorlukların bir gelenek olarak şekillendirdiği şifahi eğitim sistemini uygulayan Tanzanyalı eğitimciler, derslerin tamamlanması için Mushaf yokluğundan şikâyet ediyor.

Batılı misyonerlerin en etkin olduğu Afrika'da, Yetimler Vakfı, halkın kendi din ve kültürünü devam ettirmelerine yönelik çalışmalarını aralıksız olarak yapmaya devam ediyor.

Bu faaliyetler kapsamında Yetimler Vakfı, Tanzanya'nın fakir bırakılmış bölgelerinden olan Darüsselam ilinin merkez Mlanzi köyünde bulunan medrese ve camilere yüzlerce Kur'an-ı Kerim dağıtımını gerçekleştirdi.

Yetimler Vakfı Tanzanya Temsilcisi Abdulvahap Kaplan, Tanzanya'da önümüzdeki günlerde farklı bölgelerde binlerce Kur'an-ı Kerim'in dağıtımını planladıklarını aktardı.

Kaplan, son olarak yaptıkları Kur'an-ı Kerim hayratına ilişkin şöyle konuştu:

"Tanzanya'nın Darüsselam ilinin Mlanzi köyündeyiz. Çok mağdur bir köy. Hakikatten geldik, gördük, Darüsselam'a 120 kilometre uzaklıkta ve özellikle buradaki çocukların dini hassasiyetlerinin çok olduğunu, özellikle bu kardeşlerimizin medreseye çok bağlı olduklarını, anne babalarının da ebeveynlerinin de bu konuda çok hassas olduklarını öğrendik. Her evde bütün kadınlar istisnasız Kur'an-ı Kerim okuyor, hepsi de Kur'an-ı Kerim'i biliyor. Dolayısıyla biz de onlara Kur'an hayratı yapmak istedik."

Hayırseverlerin isimlerinin tek tek anons edildiği dağıtım dualar eşliğinde gerçekleştirildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir