• DOLAR 34.009
  • EURO 38.052
  • ALTIN 2829.891
  • ...
Bakan Yerlikaya: Diyarbakır'da bu yıl 2 bin 514 operasyonda 501 zehir taciri tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Yerlikaya, AK Parti'nin "Türkiye Buluşmaları" programı kapsamında Diyarbakır’da Devlet Su İşleri toplantı salonunda düzenlenen etkinlikte partililerle buluştu.

AK Parti'nin gelenekselleşen "Şehir Buluşmaları" kapsamında, Diyarbakır’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Yerlikaya, "Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını her birinize ayrı ayrı iletiyorum. Diyarbakır, kardeşlik ruhuyla asırlara meydan okuyan, kadim medeniyetlerin beşiği, her köşesi tarih kokan şehrimizdir." dedi.

"Biz bu topraklara dün gelmedik, dün birlikte yaşamaya başlamadık"

Yerlikaya, "Her daim birlikte, özümüzden geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz Allah'ın izniyle. Bir an dahi durmamak, hep daha ileriye gitmek için birbirimize sımsıkı sarılmalıyız kardeşlerim. Birileri nifak tohumları ekebilir, birileri terörden, kandan, kaostan medet umabilir. Birileri birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize pusu kurabilir. Birileri bin yıldır bu topraklar üzerinde emelleri ve hevesleri son bulmayanların taşeronluğunu da yapabilir. Bu ne ilktir ne de sondur biliyoruz ama buna karşı bizim sarsılmaz imanımız var, bozulmaz kardeşliğimiz var. Biz bu topraklara dün gelmedik, dün birlikte yaşamaya başlamadık." diye konuştu.

"Bu milletin mayasında Malazgirt var, Çanakkale var, değerlerimiz var"

Bakan Yerlikaya, "Biz, Sultan Selahaddin’in ordusunda bir olmuş, Sultan Alparslan’ın ordusunda cem olmuş, Çanakkale’yi geçilmez kılan, sevinci bir, hüznü bir, kaderi bir olmuş bir milletiz. Bu milletin arasındaki bağlar gönül bağıdır, can bağıdır. Bu milletin mayasında Malazgirt var, Çanakkale var, değerlerimiz var, inancımız vardır." ifadelerini kullandı.

Dilinden, yaşam tarzından dolayı hiçbir vatandaşın dışlanmasına, ötekileştirilmesine müsaade etmediklerini ve etmeyeceklerini söyleyen Yerlikaya, “Hak bir gönül verdi bana' diyen Yunus’un Türkçe’si de; 'Ay dilbere' ile aşk şiirinin şaheserini yazan Feqiyê Teyran’nın Kürtçesi de bizimdir, bizim milletindir." diye ekledi.

Diyarbakır annelerini selamlayan Yerlikaya, "Evlatlarını inançla ve sabırla terörün pençesinden söküp aldılar, almaya da devam ediyorlar." dedi.

Yerlikaya, "Bölücü terör örgütü artık biliyoruz ki ve tüm dünya görüyorki son çırpınışlarını yaşıyor. Öyle bir kararlılıktı ki bu, sadece sınırlarımızda değil, Irak’ta da Suriye’de de teröristlerin inlerine giriyoruz, başlarını eziyoruz. Bakın, sadece bu yıl içinde Diyarbakır’da, tüm terör örgütlerine yönelik 3 bin 671 operasyon gerçekleştirdik. 10 terörist etkisiz hale getirildi. 831 şahıs gözaltına alındı. Bu mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor." şeklinde konuştu.

Uyuşturucu operasyonları

Sadece bu yıl içinde Diyarbakır’da zehir tacirlerine yönelik 2 bin 514 operasyon düzenlediklerini, 1064 şahsın gözaltına alındığını ve bunlardan şimdilik 501 kişinin tutuklandığını aktaran Yerlikaya, yine bu dönemde Diyarbakır’da 14 tona yakın esrar, yaklaşık 68 milyon kök keneviri ele geçirdiklerini kaydetti.

Evden hırsızlık suçlarında yüzde 61 azalma

Bu yılın ilk 8 ayından itibaren, Diyarbakır’da evden hırsızlık suçlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 61 azaldığını vurgulayan Yerlikaya, ayrıca bu yıl içerisinde Diyarbakır’da organize suç örgütlerine yönelik 27 operasyon gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "170 şahsı gözaltına aldık, bunların şimdilik 66’sı tutuklandı. 10 organize suç örgütü çökertildi. Götürüp adalete teslim edildi." dedi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir