• DOLAR 33.999
  • EURO 38.089
  • ALTIN 2829.949
  • ...
Suudi Veliaht: Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti kurulmadan israille diplomatik ilişki kurmayacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ahmet Tali

Prens Muhammed bin Selman, Şura Konseyi'nin dokuzuncu oturumunun ilk yılındaki çalışmaların açılışında konuştu.

Ülkenin resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre Bin Selman, Filistin meselesinin ülkesinin gündeminde ön planda olduğunu söyledi.

Ülkesinin, işgalci rejimin Filistin halkına karşı işlediği suçları reddettiğini ve güçlü bir şekilde kınadığını yineleyen Bin Selman, "Krallık, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına yönelik yorulmak bilmeyen çalışmalarını durdurmayacak ve Krallığın bu olmadan israil ile diplomatik ilişkiler kurmayacağını vurguluyoruz." Dedi.

Bin Selman, "Filistin devletini uluslararası meşruiyetin vücut bulmuş hali olarak tanıyan ülkelere teşekkür ediyoruz ve diğer ülkeleri de benzer adımlar atmaya çağırıyoruz." Diye ekledi.

Suudi Arabistan, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla bu tutumunu birkaç kez dile getirdi ve Şubat ayında "1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti tanınmadıkça, israilin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısı durdurulmadıkça ve israil işgal güçlerinin tüm üyeleri Gazze Şeridi'nden çekilmedikçe israil ile diplomatik ilişkiler olmayacak." ifadelerine yer verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir