• DOLAR 34.038
  • EURO 38.024
  • ALTIN 2826.113
  • ...
Vali Şıldak: Şanlıurfa'yı öğrenci şehri yapmak için çalışıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vali Yardımcısı Alper Taş, Gençlik ve Spor İl Müdürü ile diğer birim yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı öncesi yurt çalışmalarına dair son durum ele alındı.

Vali Şıldak, Karahantepe Yükseköğrenim Yurdu'ndaki gelişmeleri bizzat denetlediğini ve yeni dönemde öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmaların hızla sürdüğünü belirtti.

Şanlıurfa'nın 30 bini aşkın üniversite öğrencisine ev sahipliği yaptığını söyleyen Vali Şıldak, "Öğrencilerin barınma, eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetler gibi ihtiyaçlarını yakından takip ediyoruz. Şanlıurfa genelinde 750 binden fazla öğrenci var ve biz, eğitim sürecini her seviyede ele alarak yeni planlamalar yapıyoruz. Yükseköğrenim öğrencilerimizin ihtiyaçlarını da bu kapsamda değerlendiriyoruz.” dedi.

Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Vali Şıldak, Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü'nde inşaatı devam eden Karahantepe Yükseköğrenim Yurdu’nun yakında tamamlanarak ekim ayı itibarıyla öğrencilere hizmet vermeye başlayacağını duyurdu.

Eğitim alanındaki çalışmaların her zaman öncelikleri olduğunu vurgulayan Vali Şıldak, "Karahantepe Yükseköğrenim Yurdumuz ile birlikte ilimizdeki öğrenci yurt kapasitemiz 6 binin üzerine çıkacak. İnşaatın tamamlanması, iç donanımının uygun şekilde hazırlanması gibi tüm süreçleri yakından izliyoruz" dedi.

(İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir