• DOLAR 34.023
  • EURO 38.071
  • ALTIN 2833.268
  • ...
Uçak arızalandı: Türkiye ile İsveç arasındaki toplantısı ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

Türkiye ile İsveç arasında bakanlar düzeyinde bugün Ankara'da gerçekleştirilmesi planlanan Güvenlik Mekanizması toplantısı İsveç Dışişleri Bakanı ve Adalet Bakanı'nı taşıyan uçak, teknik bir sorun nedeniyle Stockholm'e döndü. Bu sebeple toplantının ertelendiği bildirildi.

İsveç Dışişleri Bakanlığı, mürettebat ve yolcuların tehlike altında olmadığını, toplantı için yeni bir tarih belirleneceğini açıkladı.

İsveç Dışişleri Bakanı Maria Malmer Stenergard ve Savunma Bakanı Pal Jonson, Ankara'nın Stockholm'ün NATO üyelik teklifini onaylamasının ardından ilk kez Güvenlik Mekanizması toplantısı için bir araya gelecekti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, bugün Ankara'da yapılması planlanan toplantıya Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve İsveç Dışişleri Bakanı Maria Malmer Stenergard'ın başkanlık etmesi bekleniyordu.

Bakanlık açıklamasında, ilk kez düzenlenecek Güvenlik Mekanizması toplantısının, iki ülke kurumları arasında terörizm konularındaki işbirliğinin geliştirilmesi bakımından özel önem taşıdığı belirtilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir