• DOLAR 34.253
  • EURO 37.604
  • ALTIN 2933.05
  • ...
Gaziantepli Kadınlara hasta ziyaretinin önemi anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi Kadın Kolları Komisyonu tarafından hasta ziyaretleri ile ilgili bir seminer düzenlendi. Seminer saat 13.00`da dernek binasında Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Seminere konuşmacı olarak katılan Ayfer Fıstık, hasta ziyaretinin önemine değindi.

Ayfer Fıstık seminerde yaptığı konuşmada, Hz. Peygamberin hadisini hatırlatarak, "Müslüman`ın Müslüman üzerindeki hakkı beştir. Selam almak, hasta ziyareti yapmak, cenazenin arkasından yürümek, komşu ve hasta haklarını gözetmesidir. Hasta ziyaretlerine gidildiğinde Resulallahın yapmış olduğu duayı yapmamız gerekir. Resulullahın bir hasta ziyaretinde `büyük arşın sahibi büyük olan Allahtan sana şifa vermesini dilerim` diyerek bu duayı yedi kez tekrar ederdi. Hz. Ali (r.a.); bir Müslüman hasta bir kardeşini ziyaret ederse eğer sabah gitmişse sabahtan akşama kadar, akşam gitmişse akşamdan sabaha kadar melekler kendisine istiğfarda bulunur." dedi.

Ayfer Fıstık konuşmasına devamla "Kıyamet günü Allah Teâlâ bizlere soracak. Buyuracak ki ben hasta olduğumda sen beni ziyarete gelmedin diyecek. İnsan ya rabbi sen bizi yaratansın, sen büyüksün, sen nasıl hasta oldun da ben gelmedim deyince Allah Teâlâ sen bilmez misin, ben hasta olanların yanındayım. Sen hasta ziyaretine gitmedin diyecektir." İfadelerine yer verdi.

Ayfer Fıstık sözlerinin sonunda " Bizlerin menfaati için değil de Allah rızası için ziyaretlerde bulunmamız gerekir." Şeklinde ifadeleri kaydetti.

Hastalar için yapılan dua ile seminer son buldu. (İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir