• DOLAR 34.018
  • EURO 38.125
  • ALTIN 2829.91
  • ...
10 ila 20 gram patlayıcı... Patlama mesajla tetiklendi! Nasrallah konuşacak!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-     Kullanılan çağrı cihazlarının pillerin aşırı ısınmasına bağlı olarak infilak ettiği tahmin ediliyordu ancak birçok uzman, patlama görüntülerinin pillerin aşırı ısınmasıyla uyuşmadığını söylüyor. Bu uzmanlar çağrı cihazlarının üretim veya tedariki sırasında tahrif edilmiş olması dahil, bir tür tedarik zinciri saldırısının daha muhtemel olduğunu belirtiyor. İsminin açıklanmasını istemeyen İngiliz ordusunda eski bir mühimmat uzmanı, cihazların her birine 10 ila 20 gram askeri sınıf yüksek patlayıcı yerleştirilmiş olabileceğini ve bunların sahte elektronik bileşenlerin içine gizlenmiş olabileceğini söyledi. 

Amerikan New York Times gazetesi, İsrail'in Hizbullah'ın yakın zamanda verdiği siparişteki çağrı cihazlarına gizlice patlayıcılar yerleştirdiğini duyurdu. Habere göre,   sipariş edilen Gold Apollo marka çağrı cihazları Lübnan'a ulaşmadan patlayıcılar cihazın içine gizlendi ve uzaktan tetiklenebilmesi için de bir anahtar vardı.

Haberini ismini vermeyen ABD'li ve diğer yetkililere dayandıran New York Times, patlamaların Hizbullah liderlerinden gelen bir mesajla tetiklendiğini, cihazın infilak etmeden önce birkaç saniye çalması gerekiyordu. Habere göre, saldırı yalnızca açık olan ve mesaj alan cihazları etkiledi. Hizbullah'ın üyelerinin kullanması için  3 binden fazla Gold Apollo marka çağrı cihazı satın aldığını aktaran New York Times, aygıtların bazılarının grubun Suriye'deki üyelerine de dağıtıldığını ekledi.

Yerel basında yer alan haberlere göre Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, çağrı cihazı patlamalarıyla ilgili yarın saat 17.00’de bir konuşma yapacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir