• DOLAR 34.255
  • EURO 37.839
  • ALTIN 2925.21
  • ...
Bandırma'da Yerel Medya Semineri düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BALIKESİR - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) Konrad Adenauer Stiftung (KAS) ile birlikte düzenlediği yerel medya seminerleri devam ediyor. 16 yıldır düzenlenen seminerlerde bugüne kadar 7 bini aşkın gazeteciye sertifika verildi.

Ayrıca seminere Bandırma Kaymakamı Ali Mantı ve Belediye Başkanı Sedat Pekel de katıldı.


Akademisyenler, usta gazeteciler, yerelde çalışan gazetecilerin katıldığı seminerde "Gazetecilik etik ilkeleri", "Haber yazım tekniği", "Dil Yanlışları", "Medya Okur Yazarlığı", "Kadın ve Medya", "Haber ve Hukuk", "Ekonomi Gazeteciliği", "Spor Haberciliği", "Gazete ve Karikatür" ve "Gazete Tasarımı" konularında bilgilendirmeler yapıldı.


A'dan Z'ye haber yazımı
Seminer, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto'nun açılış konuşmasıyla başladı. Ardından konusunda uzman gazeteci, akademisyen, hukukçular tarafından mesleki konuların ele alındığı 4 oturum yapıldı.


Başkanlığını TGC Balıkesir Temsilcisi Önder Balıkçı'nın yapacağı ilk oturumda; TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş "Gazetecilik etik ilkeleri"; TGC Genel Sekreter Yardımcısı ve Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Niyazi Dalyancı, "Haber yazım tekniği"; TGC Bizim Gazete Yazarı Kerim Evren "Dil Yanlışları" konularında birer konuşma yaptı.


Seminerin ikinci oturumunda Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, "Medya Okur Yazarlığı"; TGC Yönetim Kurulu Üyesi-CNNTÜRK muhabiri Göksel Göksu, "Kadın ve Medya"; TGC Hukuk Danışmanı Gökhan Küçük, "Haber ve Hukuk" başlıklı konular hakkında katılımcılara bilgi verdi.


Başkanlığını Balıkesir Yeni Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Esen Balıbeki'nin yaptığı üçüncü oturumda Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Sefer Levent, "Ekonomi Gazeteciliği", AIPS Başkan Yardımcısı - TMOK Medya Direktörü Esat Yılmaer, "Spor Haberciliği"; TGC Yönetim Kurulu Üyesi Karikatürist Kamil Masaracı, "Gazete ve Karikatür" konuları hakkındaki bilgilerini paylaştı.


Seminerin son oturumunda ise gazeteci Tümer Argın, "Gazete Tasarımı" başlıklı sunum yaptı.


Değerlendirme ve sertifika töreni
Seminer; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto'nun değerlendirme konuşması ve sertifika töreni ile sona erdi.

İLKHA da seminere katıldı
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden yapılan davet üzerine İlke Haber Ajansı'nın Bursa temsilcilerinden Zeki Aras ve Fethullah Özsoy katıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir