• DOLAR 34.248
  • EURO 37.837
  • ALTIN 2923.51
  • ...
Urfa halkı köprülü kavşak istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa - Mardin Karayolundaki kavşakların kesiştiği noktalarda köprülü kavşakların yapılmaması trafik kazalarına davetiye çıkarıyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar yetkilileri göreve davet ettiler.

Akşam saatlerinde Şanlıurfa-Mardin Çevreyolu Kavşağı'nda meydana geldi. Freni patlayan bir otobüs hızını alamayarak önündeki kamyona çarptı.Kamyon da önündeki transit araca çarpınca zincirleme trafik kazası meydana geldi.

Kazada ölen olmazken birçok kişinin yaralandığı ifade edildi.Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı.Kapanan yolda uzun süre bekleyen sürücüler duruma tepki gösterdi.

Hızlı bir şekilde şehirleşmenin olduğu Şanlıurfa'da yapılan yeni yolların günü birlik olması yeni sorunları da beraberinde getiriyor. Yıllarca çevre yolu ihtiyacı olan ilde kısa bir süre önce bazı çevre yolları hizmete açıldı. Hizmete açılan çevre yollarının kesiştiği kavşaklarda köprülü kavşak olmaması birçok kazanın da meydana gelmesine sebep oluyor.

Mardin Yolu Kavşağı,Akçakale yolu kavşağı ve Diyarbakır yolu kavşağında saatlerce kırmızı ışıklarda bekleyen sürücüler yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmasını istiyor.

İnşaat Mühendisi olan Abbas Tatar Urfa'nın ciddi bir trafik sıkıntısının var olduğunu bunun acilen bir çözüme kavuşturulması gerektiğini yapılan projelerin günübirlik değil de ileriye dönük olması gerektiğini söyledi.

Akşam eve dönüşte saatlerce ışıklarda beklemek zorunda kaldığını ifade eden Veysi Yıldırım, Abidiye Kavşağı gibi alt ve üst geçitli bir kavşak yapılmasını istediklerini söyledi.

Hayati tehlike yaşadıklarını ifade eden Halil K. " Çevre yolların ana yollara bağlandığı yerlerde kesinlikle alt geçit ya da üst geçit yapılması gerekir.Yetkililer bu sorunu çözmeli" dedi.(Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir