• DOLAR 34.011
  • EURO 38.11
  • ALTIN 2828.44
  • ...
'HÜDA PAR kapatılsın' diyen Enginyurt Öcalan'ı övdüğü için tutuklanan Yanardağ için sokak çağrısı yapmıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ-     Katıldığı bir televizyon programında Anayasanın ilk dört maddesi için 'değişebilir'' diyen CHP'nin eski Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın müttefiki Cemal Enginyurt, Anayasa tartışmaları üzerinden 'HÜDA PAR kapatılmalıdır' çağrısı yaptı.

CHP listelerinden vekil olan DP'li Cemal Enginyurt, PKK lideri Abdullah  Öcalan'ı öven Merdan Yanardağ'a  destek için sokak çağrısında bulunmuş, "Bu memlekette Barış Pehlivan ve Merdan Yanardağ hapse girdiyse, artık bizim sokağa çıkma zamanımız gelmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

MERDAN YANARDAĞ NE DEMİŞTİ?

Tele1’de yayınlanan '4 soru 4 yanıt' programında konuşan Yanardağ, PKK lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecritin kaldırılması gerektiğini savunmuştu.

Programda Abdullah Öcalan'ın 25 yıldır hapiste olduğunu ve 70 yaşını geçtiğini söyleyen Yanardağ şu ifadeleri kullanmıştı:

“Türkiye’de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor, ev hapsi vs. Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Biz görmüyoruz, duymuyoruz, tartışamıyoruz. O izliyor mu izlemiyor mu bilmiyoruz

“Ama orada elinde rehin olarak tutmuşsun, adamla pazarlık yapıyorsun. Onun üzerinden tehdit savuruyorsun. Ailesiyle bile görüşemiyor, avukatlarıyla görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi? Abdullah Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru gören, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir.“

Enginyurt Anayasa tartışmaları üzerinden ''HÜDA PAR'ın kapatılması'' çağrısında bulundu. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir