• DOLAR 34.02
  • EURO 38.11
  • ALTIN 2828.513
  • ...
Beyaz Saray: İran'ı sözleriyle değil, eylemleriyle değerlendireceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, günlük basın toplantısında, ABD'nin İran ile nükleer pazarlıklar konusunda bundan sonraki süreçte ortaya koyacağı tutumun nasıl olacağına ilişkin açıklama yaptı.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın nükleer konusunda ABD ile "tekrar konuşmaya istekli olduğunu" söylediği haberlerinin sorulması üzerine Jean-Pierre, Beyaz Saray'ın bu konudaki tutumunun "uzun zamandır aynı" olduğunu ifade etti. Sözcü Jean-Pierre, "İran'ın nükleer programı söz konusu olduğunda etkili, uzun vadeli bir çözüme ulaşmanın en iyi yolunun diplomasi olduğunu gördük. Bu son 3,5 yıldır oldukça tutarlı olduğumuz bir şey." dedi.

ABD'nin, İran'ın nükleer çalışmalarına olan tepkisinde her zaman "net" olduğunu söyleyen Sözcü, şöyle konuştu:

"Dünya çapındaki ilişkilerimiz hakkında konuşurken bu diplomatik konuşmaları yapmanın çok kritik olduğuna inanıyoruz. Ancak şu anda böyle bir şeyden çok uzağız ve bu nedenle İran'ı sözlerine göre değil, eylemlerine göre yargılayacağız."

Jean-Pierre ayrıca, İran'ın bu konuda her şeyden önce "ciddiyetini ve yeni bir yaklaşım içinde olduğunu" göstermek istiyorsa, nükleer çalışmalarını durdurması ve bölgesel gerilimleri ülke içi meseleler için kullanmayı bırakması gerektiğini belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir