• DOLAR 34.174
  • EURO 37.768
  • ALTIN 2913.924
  • ...
"Toplumun zenginliği öğretmenin performansıyla eşdeğerdir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Memur-Sen Busa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, geleceğe yapılan en iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu söyledi.

Şeker, bir toplumun sosyal ve kültürel zenginliğinin o toplumda öğretmenin ortaya koymuş olduğu performansla eşdeğer olduğunu belirterek, "Öğretmenin artan performansı, toplumun geleceğini de iyileştirmekte ve artan eğitim kalitesiyle ülkenin ilerlemesi yönünde önemli gelişmelerin sağlanmasına katkı yapmaktadır" dedi.
"Eğitim camiasının sorunları görmezden gelinmemeli"

Ülkenin geleceğini inşa eden eğitim neferlerine gereken önem verilmediği sürece eğitim kalitesinin de düşeceğine dikkat çeken Şeker, "Öğretmenlerin gündemi takip etmesi, kendilerini geliştirmesi için belli bir gelir kaynağına sahip olması gerekir. Ama gelin görün ki bu maaşlarla ancak zorunlu ihtiyaçlarını giderebilen öğretmenlerimiz tabir yerindeyse bir imkânsızı başarıyorlar. Kıt kaynaklarla en iyi eğitimi vermeye çalışıyorlar. Böyle bir fedakârlıkla çalışan öğretmenlerimize hak ettikleri değeri vermemiz, ülkemizin geleceği adına elzemdir" ifadelerine yer verdi. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir