• DOLAR 34.019
  • EURO 38.043
  • ALTIN 2831.263
  • ...
Soykırımcı siyonist çete Gazze’de EN AZ 710 BEBEĞİ ÖLDÜRDÜ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim 2023 ila 31 Ağustos 2024 tarihleri arasında işgal rejimi saldırılarında hayatını kaybeden 34 binden fazla Filistinlinin ismini açıkladı. Bakanlığın yayımladığı, 7 Ekim 2023-31 Ağustos 2024 tarihlerinde hayatını kaybeden Filistinlilerin kimliklerinin yer aldığı listede işgal ordusunun öldürdüğü 11 bin 983'ü reşit olmayan, 34 bin 344 Filistinlinin ismine yer verildi. Listede, işgal rejiminin Gazze Şeridi'nde 1 yaş altı en az 710 bebeği öldürdüğüne dikkati çekildi.

KATLEDİLEN FİLİSTİNLİLERİN YÜZDE 60'I KADIN, ÇOCUK VE YAŞLI

Gazze'de işgal rejimi saldırılarında öldürülenlerden kimliği tespit edilen kadınların sayısının 6 bin 297 olduğu aktarıldı. İşgal rejimi saldırılarında can veren Filistinlilerden yüzde 60'ını kadınlar, çocuklar ve yaşlıların oluşturduğuna vurgu yapıldı. Ayrıca listede, 60 yaş üstü 2 bin 734 Filistinlinin ismi de yer aldı.

İşgal rejiminin 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde katledilen çok sayıda kişinin cesedi bombaların etkisiyle eriyor veya işgalci askerlerinin engellemeleri nedeniyle hastanelere ulaştırılamıyor. Sağlık Bakanlığı, hastanelere ulaştırılan cesetlerin kimlik tespitini yapabilirken, yıkılan binaların enkazında kaybolan, cesedi deforme olan veya engellemeler nedeniyle hastaneye ulaştırılamayan çok sayıda kişi bulunuyor. AA

Son 24 saatte Gazze’de  26’DAN FAZLA ŞEHİT VERİLDİ

​​​​​​​Gazze-İşgal ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda katledilenlerin sayısı 41 bin 252'ye yükseldi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, işgalcilerin Gazze Şeridi'ne 347 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. İşgal ordusunun dün son 24 saatte Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde "3 katliam" gerçekleştirdiği, bu saldırılarda 26 Filistinlinin daha katledildiği, 84 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. İşgalcilerin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda katledilenlerin sayısının 41 bin 252'ye, yaralı sayısının da 95 bin 497'ye çıktığı kaydedildi.  AA

İşgalci önce okulları bombaladı ŞİMDİ ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE SALDIRIYOR

Filistinlilerin topraklarını gasbeden siyonistlerin, işgal altındaki Batı Şeria'da bir ilkokula düzenlediği saldırıda 7 kişinin yaralandığı bildirildi.

ANKARA

Bölgedeki Filistinli kaynaklar AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin topraklarını gasbeden işgalcilerin, Eriha kentinin kuzeybatısındaki El-Muarracat bölgesinde yer alan Arab Keabine İlkokulu'na saldırdığını belirtti. Sopalarla ilkokulu basan saldırganların, öğrenci ve öğretmenleri darbettiği aktarıldı. Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, saldırıda yaralanan 7 kişinin hastaneye kaldırıldığı ifade edildi. Öte yandan sosyal medyada yer alan görüntülerde, Filistinlilerin topraklarını gasbeden işgalcilerin, ellerinde sopalarla okula baskın düzenlediği görülüyor.

Saldırganların onlara engel olmaya çalışan kişileri darbettiği ve bazı kişileri de kovaladığı kameraya yansıyor. Filistinlilerin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırısı sırasında okulda bulunanların ağlamaları ve çığlıkları duyuluyor. Saldırganların baskını görüntülemeye çalışan bir kişiyi de darbettiği görülüyor. Filistinlilerin topraklarını gasbeden işgalciler, Batı Şeria'da sık sık Filistinlilere ait köylere ve beldelere saldırılar düzenliyor. Söz konusu işgalcilerin, Batı Şeria'daki bu saldırılarında özellikle 7 Ekim'den bu yana yaşanan artış dikkati çekiyor.

HAMAS, İLKOKULA SALDIRIYI "TEHCİR GİRİŞİMİ" OLARAK DEĞERLENDİRDİ

Hamas'ın yöneticilerinden Mahmud Merdavi, Filistin topraklarını gasbeden işgalcilerin, Eriha kentindeki Arab Keabine İlkokuluna saldırısını, Filistinlileri korkutmak ve bölgeden "tehcirini sağlamak" amaçlı "sefil bir girişim" olarak nitelendirdi. Merdavi, yaptığı yazılı açıklamada, saldırının işgal altındaki Batı Şeria'nın Yahudileştirilmesi çerçevesinde gerçekleştirildiğini ifade etti.

Filistin topraklarını gasbeden işgalcilerin daha önce de kentin altyapısına ve çok sayıda vatandaşın mülküne yönelik saldırılar düzenlendiğini hatırlatan Merdavi, Arap Keabine ilkokuluna düzenlenen saldırının vatandaşları korkutmak ve onların bölgeden "tehcirini sağlamak amaçlı sefil bir girişim" olduğunu kaydetti.

Söz konusu "faşist tutumların" Filistin halkını topraklarından ve haklarından vazgeçirmeyeceğini vurgulayan Merdavi, Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilere, gaspçı işgalcilerin terör saldırılarına karşı koymak için ellerinden geleni yapmaya devam etmeleri çağrısı yaptı.  AA

İşgal çetesinden yeni bir saldırı! 6 KİŞİYİ DAHA KATLETTTİ

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, işgal ordusu gece boyu Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kenti ve El-Bureyc Mülteci Kampı ile Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze kentinin Es-Sabra bölgesi ile Es-Sahaba Caddesi'ne saldırılar düzenledi. Deyr el-Belah'ın güneyindeki El-Bereke bölgesinde yerinden edilen sivillerin çadırlarına düzenlenen saldırıda 2 kişi katledildi. Sabra bölgesinde "Eş-Şami" ailesinin evine düzenlenen saldırıda şu ana kadar 3 kişinin cesedine ulaşıldı. Sahaba Caddesi'nde "Eş-Şubeki" ailesinin evini hedef alan saldırıda ise 1 kişi katledildi, çok sayıda kişi de yaralandı. Bureyc Mülteci Kampı'nda 12. Blok'a düzenlenen saldırıda da ölen ve yaralananlar oldu. İşgal güçleri, enkazdan ölü ve yaralıları çıkarmak için bölgeye giden sivil savunma ekiplerine de ateş açtı.  AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir