• DOLAR 34.223
  • EURO 37.869
  • ALTIN 2926.193
  • ...
"Birgün Türkiye'nin İmam Hatipli Cumhurbaşkanı olacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


İSTANBUL - Önder, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, İlim Yayma Vakfı, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) ve Değerler Eğitimi Merkezi'nin organizasyonuyla İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen 100. Yılında İmam Hatip Liseleri Uluslararası Sempozyumuna, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Prof. Dr. Hayrettin Karaman, İBB Başkanı Kadir Topbaş ile yerli ve yabancı akademisyenlerin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Yard.Doç. Mustafa Öcal, İmam-Hatip Liseleri, Türkiye'nin din eğitimi tecrübesinin en önemli kurumlarından biri olduğuna işaret ederek şöyle konuştu: "Osmanlı döneminde Medresetü'l Eimme ismiyle başlayıp Cumhuriyet Türkiye'sinde evrilerek devam eden bu eğitim, 100. yılına girdiği 2013 yılında kendi tarihçesindeki dönüm noktalarından birini yaşamaktadır. Türkiye'de eğitim kademelerinin 4+4+4 olarak yeniden düzenlendiği süreçte İmam-Hatip Liselerinin eğitim sistemimiz içindeki yeri güçlenmiştir. Aynı zamanda bu yeni dönemde İmam Hatip Liseleri konusunda beklentiler oluşmuş ve bu okullara uluslararası ilgi artmıştır." dedi.

"İSLAM'IN YÜKSEK GEREKLİLİKLERİ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPMALIYIZ"
Öcal'dan sora konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İmam Hatip okullarının, kapatmalar, yeniden düzenlemeler, aşağılamalar, dışlamalar, önünü kesmelerle karşılaştığına dikkat çekerek, "Bu okulların artık yeni zamanların ölçülerini, talep ve beklentilerini esas alarak bir yol tutturmaya çalışılması gerekir. Artık var gücümüzle kurumlarımızı gözden geçirmeli, ihtiyaç analizlerimizi daha soğukkanlı bir şekilde ortaya koymalı ve Din-i Mübin-i İslam'ın yüksek gereklilikleri için başta İmam Hatip okullarımız olmak üzere her düzeyde neler yapmamız gerekiyorsa bütün bunları yerine getirecek bir duruş ve ahlak içinde meseleye el atmalıyız." diye konuştu.

Camilerde, mescitlerde cemaatin önüne geçip imamlık yapmakla sınırlı bir görevlerinin olmadığına vurgu yapan Görmez, "Dini rehberlik alanlarımız hızla çoğalıyor. Artık kendimizi her yerde bulunmak zorunda hissediyor, toplumun kılcallarına varıncaya kadar görev ve sorumluluk içinde gayret etmek istiyoruz. Toplum hızla değişiyor. Değişmek toplumun doğasında var ve biz tüm hizmet birimlerimizle yeni gelişen yapıları dikkate alan bir hassasiyet içinde faaliyetlerimizi temellendirmemiz, güçlendirip seferber etmemiz gerekir. Bu doğrultuda bizim en önemli kaynağımız imam hatip mezunu gençlerimiz olacaktır." şeklinde konuştu.

"BİRGÜN TÜRKİYE'NİN İMAM HATİPLİ CUMHURBAŞKANI OLACAK"
Sempozyumda konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İmam Hatip Liseleri'nin önemine dikkat çekti. Bozdağ, "Biz ne kadar seviyorsak, bilmemiz gerekiyor ki başkaları da o kadar ürküyor. Bizim bu konuya doğru bakmamız lazım. İmam Hatip, bu ülkeye ne kazandırdı? Bunları objektif olarak değerlendirdiğimiz zaman bu nesil bu millete ve devlete çok şey kattı. Hep kazandırdı. Hiç kaybettirmedi. Buna tarih şahittir. Karşı duruş İmam Hatiplere değil, karşı duruş din eğimi almış, din bilgisine sahip kişileredir." dedi.

Son olarak İmam Hatiplilerin mücadelesine devam etmesi gerektiğini ifade eden Bozdağ, "Birgün inşallah Türkiye'nin İmam Hatipli Cumhurbaşkanı olacak."diyerek konuşmasını bitirdi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa (Esenler) Kongre Merkezi'nde başlayan ve çok sayıda tebliğin sunulacağı Sempozyum 24 Kasım 2013 Pazar günü akşam saatlerine kadar devam edecek. (Erkan Yavuz / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir