• DOLAR 33.993
  • EURO 38.063
  • ALTIN 2828.702
  • ...
Hamas'tan Bureyc katliamına ilişkin açıklama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, işgal savaş uçaklarının Bureyc Mülteci Kampı'nın doğusunda Filistinli sivillerle dolu yerleşim alanına acımasız saldırılar gerçekleştirerek bir katliam daha gerçekleştirdiği belirtildi.

Saldırı sonucu birçok evin yıkıldığı, onlarca kişinin öldüğü ya da yaralandığı vurgulanan açıklamada, şehit ve yaralıların çoğunun hala enkaz altında olduğu ve bölgeye sürekli saldırı yapıldığı için bu kişilere ulaşılmasının da mümkün olmadığı vurgulandı.

Hamas'ın açıklamasında, "Bu iğrenç ve tekrarlanan suçlar, İsrail ordusunun soykırım savaşının bir devamı, Gazze'deki savunmasız sivillerin doğrudan ve kasıtlı olarak hedef alınmasıdır." ifadeleri kullanıldı.

Gazze'de masum sivillerin hedef alınarak uluslararası hukukun ihlal edilmesi karşısında uluslararası toplumun sessizliğinin ise üzüntü verici olduğu kaydedildi.

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Bureyc Mülteci Kampı'nda çok sayıda evi bombaladığı saldırıda biri çocuk en az 4 Filistinli şehit oldu, onlarca Filistinli ise enkaz altında kaldı.

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, işgal rejiminin hedef aldığı evlerde 50'den fazla Filistinlinin bulunduğu tahmin ediliyor.

Siyonist israilin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 795’i çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 41 bin 252 Filistinli şehit oldu, 95 bin 497 kişi yaralandı.

Enkaz altında hala binlerce cenaze olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir