• DOLAR 34.223
  • EURO 37.938
  • ALTIN 2919.06
  • ...
Batman'da "Diş Hekimleri Günü" kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Sağlık-Sen Batman Şubesi, 22 Kasım Diş Hekimleri Günü ile 18-24 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle diş hekimlerine ve personele Malikane'de bir program düzenleyerek yemek verdi.


Düzenlenen yemek programına Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Elif Kılıcıkan, diş hekimleri, personel ve bazı sağlık çalışanları katıldı.


Sağlık çalışanların sorunları çözüme kavuşturulmalı
Yemeğin ardından bir konuşma yapan Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, diş hekimlerinin gününü kutlayarak, "Birçok sorunla karşı karşıya olan diş hekimleri, bugünde önemsenmek ve sorunlarının çözülmesi için bir gayret beklemektedir. Türkiye'de sağlık hizmetleri arasında belki de en sorunsuz olarak devam eden sürdürebilirliği sağlanmış ağız diş sağlığı hizmetlerini sunan diş hekimlerinin bu kadar önemsenmemesi üzücüdür. Ağız ve Diş Sağlığı Haftası olması münasebetiyle diş hekimleriyle birlikte diş protez teknisyenleri, diş klinik yardımcıları, ağız ve diş sağlığı teknisyenleri, röntgen teknisyenleri, ADSM'lerde ve devlet hastanelerinin ağız ve diş sağlığı kliniklerinde görev yapan tüm çalışanlarımızın da sorunlarının çözüme kavuşmasını istiyoruz." dedi.


Çalışanların lehine düzenlemeler hayata geçirilmeli
Sağlık çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşması için acilen düzenlemelerin yapılmasını isteyen Seven, "Çalışma koşullarının ağırlığı ve artan iş yoğunluğunun getirdiği fiziki ve psikolojik yıpranma, personel istihdamını zorunlu hale getirmiştir. Buna rağmen diş hekimi, diş protez teknikerliği gibi ağız ve diş sağlığında hizmet veren kadrolarda yeterli istihdamın yapılmayarak çalışma standartlarının uygun olarak sağlanmaması, sorunları görmemek adına büyük bir düşüncesizliktir. Çalışanlarımızın sorunlarının çözüme kavuşturulması ve çalışanların lehine olacak ilgili düzenlemelerin ivedikle hayata geçirilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir