• DOLAR 34.069
  • EURO 37.982
  • ALTIN 2801.47
  • ...
Gürcistan ve Ermenistan Güney Kafkasya'da barışı görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te, Gürcistan Başbakanı Kobakhidze tarafından resmi törenle karşılandı.

Hükümet Binası'nda gerçekleşen ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Burada konuşan Kobakhidze, Gürcistan ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin asırlar boyunca mevcut olduğunu kaydederek, Paşinyan'ın Tiflis'te bulunmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. Kobakhidze, ülkesinin toprak bütünlüğü ve egemenliğini desteklediği için Paşinyan'a teşekkür etti.

Gürcistan, Güney Kafkasya'da barış ve istikrarı destekliyor

Başbakan Kobakhidze, Gürcistan olarak Güney Kafkasya'da barış sürecini desteklemeye devam ettiklerini söyleyerek şunları kaydetti:

"Gürcistan, Güney Kafkasya'da istikrarı ve barış içinde bir arada yaşamayı destekliyor ve bu yönde bölgedeki zorluklarla başa çıkma sürecinde ortak çabalarımızın önemini vurgulamak isterim."

Bölgede barışın sürdürülmesi yönünde Azerbaycan ve Ermenistan arasında devam eden müzakereleri de desteklediklerini aktaran Kobakhidze, "Bölgede barış ve istikrarın sağlanmasında üzerimize düşen rolü elimizden geldiğince üstlenmeye hazırız." dedi.

 

 

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir