• DOLAR 34.069
  • EURO 38.009
  • ALTIN 2799.824
  • ...
Müftü Haliloğlu: Bu yılki tema Hazreti Peygamber ve Şahsiyet inşası'dır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında çeşitli programlar düzenleneceğini dile getiren Haliloğlu tüm vatandaşları etkinliklere iştirak etmeye devam etti.

Haliloğlu, "Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) doğum yıl dönümü 1989 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının önderliğinde, yurtiçinde ve yurtdışında Mevlid-i Nebî Haftası adı altında çeşitli programlarla kutlanmaktadır." dedi.

"Hayatımızı aydınlatacak güzel örnekler vardır"

Peygamber Efendimizin hayatın her alanında örnek alınası gerektiğine vurgu yapan Haliloğlu, "Yine 1986 yılından bu yana 1-7 Ekim tarihlerinde de Camiler ve Din Görevlileri Haftası adı altında çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Mevlid-i Nebî Haftasında Hazreti Peygamberin insanlığa getirdiği evrensel mesaj kadın, erkek; genç, ihtiyar her meslek ve meşrepten insana anlatılmaktadır. Peygamberimizin hayatında, gönderildiği dönemde olduğu gibi günümüzde de bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güzel örnekler vardır. O, insanı insan yapan bütün güzelliklerin ve ahlâkî erdemlerin odaklandığı bir şahsiyettir. O'nun örnek alınması, Kur’an merkezli olarak bütün yönleriyle tanınması, insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrının güncelleştirilerek hayatımıza yansıtılmasıyla mümkündür." ifadelerini kullandı.

 "Medeniyetin nasıl inşa edildiği anlatılacaktır"

İnsan merkezli medeniyetin nasıl inşa edildiğinin anlatılacağına değinen Haliloğlu, "Camiler ve Din Görevlileri Haftasında da Kâbe'nin şubeleri ve şehirlerin kalbi olan camilerimizin hayatımızdaki yeri ve önemi vurgulanmaktadır. Bu yıl birlikte idrak edilecek bu iki haftada üzerinde durulacak ana tema: 'Hazreti Peygamber ve Şahsiyet inşasıdır.' 14 Eylül'de başlayıp 7 Ekim'e kadar geçen süre boyunca, Yüce Allah'ın alemlere rahmet olarak gönderdiği, büyük bir ahlak üzere olduğunu bildirdiği, hikmet yüklü adalet Peygamberi Hazreti Muhammed'in (Aleyhisselatıu vesselem) örnek ahlakı üzerinde durulacaktır. Sevgili Peygamberimizin rehberliğinde Kur'an'ın evrensel ilkeleri çerçevesinde, bizzat yaşayarak bütün insanlığa öğretilen insan merkezli medeniyetin nasıl inşa edildiği anlatılacaktır. Bu iki önemli hafta için düzenlediğimiz programlara bütün vatandaşlarımızın katılmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Haliloğlu Gazze ve dünya Müslümanlarına da dua ederek, "Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın Adıyaman’ımız, Milletimiz ve bütün Müslümanların birlik ve dirliğine vesile olmasını, huzurumuzu tehdit eden her türlü olumsuzluğun yerini barış ve mutluluğun almasını, Kudüs, Gazze ve Doğu Türkistan başta olmak üzere, dünyanın her yerinde zulüm altındaki Müslümanların kurtuluşuna ve Müslümanların uyanmasına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim." dedi. (İLKHA)                                                                                  

 

 

 







Bu haberler de ilginizi çekebilir