• DOLAR 34.07
  • EURO 38.009
  • ALTIN 2801.691
  • ...
Yapıcıoğlu, 'ahmağa anlatır gibi anlattım' dedi ama CHP yine anlamadı! Özel'den büyük çarpıtma!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ-     DEM ile kol kola gezen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, yine provokatif ifadelerle HÜDA PAR'ı hedef aldı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun "Anayasa'nın 4. maddesine ilişkin' açıklamasını çarpıtan Özel, 

''Biz Anayasa'nın 4. maddesine karşıyız.' Neymiş 4. madde? Türkiye Cumhuriyet Devleti nitelikleri, bayrağı, İstiklal Marşı ve başkenti. Atatürk yapmış Ankara'yı başkent Ankara'nın başkent olmasına karşılar. Bayrağa karşılar. İstiklal Marşı'na karşılar. Türkiye Cumhuriyeti diyoruz Cumhuriyete karşılar. Artık takke düştü kel göründü. Halep oradaysa Arşın buradadır. Bu milletin birliğinin beraberliğinin, bayrağının ezanın garantisi CHP'dir." dedi. 

YAPICIOĞLU NE DEMİŞTİ?

HÜDA PAR lideri katıldığı yayında Yapıcıoğlu, yönetim şeklinin Cumhuriyet olmasını sonuna kadar savunduklarını belirtmiş İstiklal Marşı, bayrak ve başkente karşı olduklarına dair iddiaları da reddederek, 

“İstiklal Marşı'na karşı olduğumuzu söylüyorlar. İstiklal Marşı'na karşı olduğumuzu ne zaman, nerede söyledik? ‘Bunlar bayrağa karşı’ Bayrağa karşı olsak niçin bizim bütün teşkilatlarımız da bayrak var. . Başkentin Ankara'da olmasına da itirazımız yok.” şeklinde konuşmuştu. 

Yapıcıoğlu Anayasada değiştirilemez maddelerin olmaması gerektiğini ve ilgili maddenin kurucu anayasada değil de darbeci Kenan Evren Darbesi sonrası bizzat Kenan Evren tarafından kaleme alınarak yasalaştırıldığını ifade etmişti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir