• DOLAR 34.089
  • EURO 38.041
  • ALTIN 2802.236
  • ...
Güney Hindistan'da Nipah virüsü nedeniyle maske uygulaması getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NDTV kanalına göre 23 yaşındaki bir öğrencinin 9 Eylül'de yerel hastanelerden birinde ölmesinin ardından özel bir uygulamaya ihtiyaç duyuldu.

Virüsün varlığı iki araştırma laboratuvarı tarafından doğrulandı. Şimdi sağlık yetkilileri, hastalığın yayılmasını önlemek için seyahat rotası ve temaslıların listesi hakkında veri topluyor.

Bölge genelinde tiyatro ve eğitim kurumlarının bir sonraki duyuruya kadar kapatılması istendi. Vatandaşlara ayrıca kalabalık toplantı yasağı ve etkinlikler sırasında güvenlik protokollerine uyulması gerektiği konusunda bilgi verildi.

Temmuz ayında Nipah virüsü, Malappuram bölgesinden 14 yaşındaki bir çocuğun da hayatını kaybetmesine neden oldu. 2018'de Hindistan'ın güneyindeki bu virüs salgını 18 kişiyi öldürdü.

Nipah virüsü ilk olarak 1998 yılında Malezya'da tanımlandı ve o zamandan bu yana, Hindistan da dahil olmak üzere Asya'da periyodik olarak hastalık salgınları meydana geldi. Virüs beyinde iltihaplanmalara ve ciddi solunum yolu hastalıklarına neden oluyor, ancak buna karşı bir aşı bulunmuyor ve vakaların yüzde 70'inde hastalık ölümcül oluyor. Hastalığın taşıyıcıları, Hindistan'da genellikle "uçan tilkiler" olarak adlandırılan büyük yarasalar olan meyve yarasaları olarak kabul edilir. Meyvelerle, özellikle mango, muz ve tatlı palmiye özsuyuyla beslenirler ve kirlenmiş tükürükleri oraya ulaşabilir. Bu nedenle yetkililer, insanları ısırılmış veya zarar görmüş meyveleri yememeleri ve yerden toplamamaları konusunda uyarıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir