• DOLAR 34.042
  • EURO 38.004
  • ALTIN 2800.931
  • ...
BM, Bangladeş'te yüzlerce protestocunun ölümünü soruşturacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

The Report haber portalına göre, BM Uluslararası Gerçekleri Bulma Komisyonu temsilcileri, Temmuz-Ağustos aylarında Dakka'da eski Başbakan Şeyh Hasina hükümetine karşı protestoların bastırılması sırasında meydana gelen ölümlerin yanı sıra Chittagong ve diğer büyük şehirlerde meydana gelen ölümlerin koşullarını inceleyecek.

Uzmanlar, tutuklu göstericilere karşı işlendiği belirtilen çeşitli insan hakları suçlarını, insanlığa karşı suçları ve yargısız infazları soruşturacak. Soruşturmanın sonuçları hakkında Kasım ayı sonunda Bangladeş'in geçici hükümetine resmi bir rapor sunulacak.

Ülke yetkilileri, protestoların acımasızca bastırılmasından eski hükümet başkanı Şeyh Hasina'yı, kabinesinin bakanlarını ve güvenlik güçlerini sorumlu tutuyor.

Pazartesi günü yargı, Şeyh Hasina'yı 58 protestocuyu öldürmekle suçladı ve bu, bugüne kadar kendisine karşı getirilen çeşitli ciddi suçların 155. suçlaması oldu. Eski Dışişleri Bakanı Hassan Mahmoud, eski İçişleri Bakanı Asaduzzaman Khan ve Adalet Bakanı Anisur Rahman da dahil olmak üzere onlarca kişiye karşı da benzer suçlamalar getirildi. Sanıklar arasında eski hükümet başkanı Şeyh Rehana'nın kız kardeşi, oğlu Sajib Wazed Joy ve kızı Saima Wazed de var. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir