• DOLAR 34.07
  • EURO 38.009
  • ALTIN 2801.691
  • ...
Orta ve Doğu Avrupa'da felaket: İnsanlar kayboldu, köprüler çöktü, nehirler taştı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-    Çek Cumhuriyeti ile Polonya arasındaki sınır bölgelerini Boris Frtınası vurdu.

Hafta sonu boyunca ağır darbe alan Romanya'nın doğusundaki köy ve kasabalar sular altında kalırken bazı köprüler çöktü, evler yıkıldı.

Altı kişinin öldüğü ve bir kişinin kaybolduğu açıklandı.

Polonya'dan Romanya'ya en az 10 kişinin ölümüne neden olan ve günlerce süren şiddetli yağışların ardından birçok kasabayı sular altında bırakan nehir taşmaları yaşandı.

Fırtına nedeniyle Doğu ve Orta Avrupa'da milyonlarca kişi evlerinden tahliye edildi.

Çekya'nın kuzeydoğusundaki bölgesel başkent Ostrava'nın su altında kalan kısımları, şehre ısı ve sıcak su sağlayan bir elektrik santralinin yanı sıra iki kimya fabrikasının kapanmasına neden oldu.

Başbakan Petr Fiala, dün akşam sosyal medya hesabından yapıtığı açıklamada, olağanüstü hükümet oturumu çağrısında bulunurken, ülkede 12 binden fazla kişinin tahliye edildiğini söyledi.

Çek polisi ise yaptığı açıklamada, Boris Fırtınası'nın yol açtığı sel felaketinin ardından Çek Cumhuriyeti'nde bir kişinin öldüğünü ve yedi kişinin kayıp olduğunu bildirdi.

Çek Cumhuriyeti'nde Morava Nehri'nin gece boyunca yükselmesi sonucu başkent Prag'ın 230 kilometre doğusunda yer alan ve yaklaşık 10 bin nüfusa sahip Litovel kasabasının yüzde 70'i sular altında kaldı.


Slovakya'nın başkenti Bratislava ve Macaristan'ın başkenti Budapeşte ise Tuna Nehr'nin yükselmesi nedeniyle hazırlıklara girişti.

Öte yandan Avusturya'da yağmurun hafiflemesiyle nehirlerin ve rezervuarların seviyeleri gece boyunca düştü. Ancak yetkililer önümüzdeki saatlerde daha şiddetli yağmur beklendiği için ikinci bir dalgaya hazırlandıklarını bildirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir