• DOLAR 34.054
  • EURO 38.085
  • ALTIN 2803.44
  • ...
Sudan'da sivil katliamı sürüyor: 40 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yerel Kaynaklara göre Hızlı Destek kuvvetleri (HDK) Sudan'ın orta kesimindeki bir köye düzenlediği saldırıda en az 40 sivili katletti.

El-Cezire eyaletindeki Ebu Kuta Direniş Komitesi yaptığı açıklamada, HDK'nin Ebu Kuta bölgesindeki Goz al-Naqa köyüne saldırı düzenlediğini ve en az 40 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

"Köyde çok sayıda ceset hala açıkta duruyor" denilen açıklamada, HDK'nin köylülerin yerlerinden edildikten sonra cesetleri gömmek için geri gelmelerini engellediği ifade edildi.

Komite, sivil toplum örgütlerine, köy sakinlerinin köye girmesine ve ölüleri gömmesine izin vermesi için HDK'ye baskı yapmaları çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz aralık ayından bu yana HDK, Sudan ordusunun eyaletin başkenti Wad Madani'den çekilmesinin ardından Sudan'ın orta kesimindeki El-Cezire eyaletinin kontrolünü elinde bulunduruyor.

Nisan 2023'ün ortalarından bu yana Sudan ordusu ve HDK, yaklaşık 16 bin 650 kişinin ölümüne ve milyonlarca insanın yerinden edilmesine neden olan bir savaş yürütüyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir