• DOLAR 34.1
  • EURO 37.978
  • ALTIN 2802.035
  • ...
Hamdan duyurdu: Yahya Sinvar'dan mesaj geliyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-     Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan ''Yahya Sinvar yakında Filistin halkına ve dünyaya bir mesaj gönderecek'' dedi.

Hamdan ayrıca , savaş sonrasında Gazze'de ulusal bir uzlaşı hükümeti kurmaya karar verdiklerini, Filistinli grupların da yakında Kahire'de istişare için bir araya geleceğini duyurdu. Hamdan, ''Savaştan sonraki gün Filistin günüdür. Pekin'e gittik ve Filistinliler olarak müzakere ettik. Gazze ve Batı Şeria'daki Filistin işlerini yöneten bir ulusal uzlaşı hükümeti kurma konusunda anlaştık çünkü israil'in Batı Şeria'yı Gazze'den ayırmaya yönelik bir girişimi de var ki bunu istemiyoruz ve üzerinde anlaşmıyoruz.” ifadelerine yer verdi. 

Hamdan, “israil'in yeteneklerinin bile sınırları var ve Siyonist varlığa karşı direniş eylemi geliştirme olasılığı bir fantezi değil, ciddi ve gerçek bir olasılık. Direnişin devam etme kabiliyeti yüksek, ancak bugünkü kabiliyetinin ilk günkü gibi olduğunu söylemek mantıklı değil çünkü bir yıllık savaşı sürdürdük. Bu savaşta sizi ilk günden farklı kılan fedakârlıklar var. Şehitler vardı ve askeri düzeyde fedakârlıklar vardı, ancak bunun karşılığında bir deneyim birikimi ve yeni nesillerin direnişe katılması vardı.” açıklamasını yaptı. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir