• DOLAR 34.081
  • EURO 37.917
  • ALTIN 2802.565
  • ...
Bingöl'de "Hayat Namazla Güzeldir" programı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an Nesli Platformu Bingöl Temsilciliği tarafından "Hayat Namazla Güzeldir" sloganıyla iki haftada verilen namaz eğitimini başarıyla tamamlayan 7-10 yaş arasındaki yüzlerce çocuk için, Bingöl’de bir program düzenlendi.

Etkinlik alanına yürüyüşle toplu bir şekilde katılan çocuklar yürüyüş esnasında, "Kıl beni ey namaz" "Gazze'in çocuklarına selam oldun", "Bu nesil Kudüs'ü kurtaracak" pankartları taşıyarak sık sık "Namaz Dinin Direğidir", Namaz cennetin anahtarıdır", sloganlarını attı.

Çocuklar, merkez Uydukent Mahallesinde bulunan Kent Parkta cemaatle namaz kılarak hayatlarına unutulmaz güzellikte bir anı yaşadılar.

Halkın yoğu ilgi gösterdiği program, Kur’an tilaveti ile başladı. Ardından Gazze için ilahi ve şiirler okundu.

Gazze’de yaşanılan vahşetin de unutulmadığı programda, Gazze yararına kermes açıldı.

Minik kalplere hitaben kısa bir konuşma yapan Abdulkadir Arutay, “Çocuklarımızı namaz kılarken, namaz için bir araya geldiklerini görürken “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliğinde buluştuklarını görürken, gerçekten insan ne diyeceğini bilemiyor. Elhamdülillah diyoruz, Allaha hamd ediyoruz.” dedi.

“Namaz kılmak öyle basit bir eylem değildir”

Arutay, “Sevgili çocuklar inanın çoğu kimselere umut oluyorsunuz. Çok ümitsizliğe kapılmış, işte gençlik bitti tükendiği diyen kimselere işte bak biz buradayız namaz nesli buradadır, Kur'an nesli buradadır namazla buluşuyoruz diyorsunuz. Farklı gündemlerle değil biz Allah'ın bize emrettiği Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellemin yaptığı en güzel ibadetiyle bir araya geliyoruz. Bu konuda değerli gençler gerçekten sizlere minnettarız. Şimdi sevgili gençler namaz kılmak öyle basit bir eylem değildir. Bir araya gelmek, hep birlikte namaz kılmak gerçekten basit bir eylem değildir. Bu sebeple hepiniz kendinizi alkışlayan. Biz büyükler sizi tebrik ediyoruz. Ayrıca sevgili gençler camide Kur'an kurslarında size namazı anlatan anne babalarınıza, hocalarınıza da teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Namaz kılmadan olmuyor, çünkü namaz cennetin anahtarıdır”

Bir Müslümanın neden namaz kıldığını açıklayan Arutay, “Evet sevgili gençler bizler ne için namaz kılarız. Namaz kılmadan olmuyor, çünkü namaz cennetin anahtarıdır. Çok iyi olsak da cenneti kazansak da anahtarımız olmazsa oraya giremeyiz. Namaz cennetin anahtarıdır. Kıyamet gününde kulun ilk hesaba çekileceği şey namazdır.  Namaz, dinin direğidir. Eyvallah peki bir Müslüman niçin namaz kılmaz? Bir çocuk veyahut bir genç niçin namaz kılmak istemez sizce, bunu çok çocuklara gençlere sormuşumdur, çok farklı cevaplar almışım. Ancak verdikleri cevaplardan bir tanesi manidardır. Diyor ki hocam biz hemen istiyoruz yani istiyoruz ki hemen yaptığımızın mükâfatını alalım yani namaz kıldıktan hemen sonra namazımızın ardından ücretimiz gelsin, mükâfatımız gelsin. Biz çabuk olsun istiyoruz şeklinde cevap vermişti.” şeklinde konuştu.

“Namazsız insan, ruhsuz beden gibidir”

Bedenin bu dünyada nasıl ki yemek ve içmeye ihtiyaç duyoyorsa, ruhun da namaza ihtiyaç duyduğunu aktaran Arutay, “Namazın karşılığında, doğrudur cennete Allah'ın izniyle Allah'ın cennetiyle mükâfatlandırılacağız. Allah'ın rızasını kazanacağız. Ancak hemen hazır bu dünyada bir faydası yokmudur? Bu dünyada elimize geçecek, bu dünyada bir kazanç sağlayacak, bu dünyada bize fayda sağlayacak, bir getirisi yok mudur? Değerli gençler bunun cevabı verilebilecek belki en güzel cevaplardan bir tanesi budur ki, bedenimizin neye ihtiyacı var. Çocuklar bedenimizin yemeğe ihtiyacı var sonra suya ihtiyacı var, nefes almaya, havaya ihtiyacı var. Peki, bu ruhumuzun da bir ihtiyacı yok mudur? Bu ruhumuzun da gıdası yiyeceği ekmeği suyu havası yok mudur? Elbette ki vardır. İşte değerli gençler ruhumuzun ihtiyacı zikirdir, Kur’an’dır, ya da tefekkürdür. Bunların hepsi de namazda var. Namaz bunların hepsini bir arada topluyor. Değerli gençler namazsız insan o halde ruhsuz beden gibidir, namazsız insan şarjsız telefon gibidir. Namazsız Müslüman, yakıtı olmayan araba gibidir. Kimseye bir faydası olur mu, olmaz. Telefon vardır ama kullanamazsın. Müslüman olunur ama bir faydası olmaz.” Dddi.

Etkinlik sonrası çocuklar çeşitli oyunlarla eğlendiler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir